Chris Andersen spiller bluesmusik på sin hjemmebane 27. oktober

SKAGEN: Til dagligt servicerer Chris Andersen byens virksomheder gennem sit firma Skagen Smedeservice, men så snart det bliver weekend, og der ikke står familie, motorcykel eller en fisketur på programmet, så er Chris ofte at finde på en scene et sted i landet i godt selskab med sine guitarer, der blandt andet består af en gammel resonator-guitar fra Chicago.

- Jeg elsker det, udtaler han passioneret, og henviser til de situationer, hvor han sammen med andre bluesmusikere mødes på eller uden for scenen, og bare jammer uden nødvendigvis nogen fast sæt-liste. Det er det største for Chris, som forklarer det med, at der i de tilfælde opstår en særlig energi, og at øjeblikket bedst kan beskrives som magisk.

Om magien også opstår på Kappelborg ved man ikke endnu, men i al fald glæder Chris sig til at optræde hjemme i Skagen 27. oktober sammen med Live & Lokalt-bandet .

- Det er et helt fantastisk set-up at få lov til at optræde sammen med, fortæller han, og henviser til det faste band, som turnerer med Live & Lokalt. Bandet tæller foruden kapelmester Ole Albrechtsen, bassisten Peter Parmo og de to sangskrivere Katrine Schmidt og Line Gade, også den Skagen-fødte Klaus Thrane på trommer. Chris optrådte med bandet på Skovsgaard Hotel i september, og fortæller, at publikum tog godt imod konceptet.

- Det (Live & Lokalt red.) er et super, super godt initiativ, hvor jeg har mødt nogle virkelig gode musikere og sangskrivere, fortæller han, og uddyber at noget af det, som publikum kan glæde sig til på Kappelborg - ud over et møde med knalddygtige musikere og højt engagement- er en god spredning af musikstile: Hans egen akustiske delta / countryblues, sæbynitten Morten Risums groovy folk/rock og den ålborgensiske duo RO’s singer/songwriter- stil.

Album på vej

Chris har igennem årene opbygget et solidt netværk blandt de bedste danske bluesmusikere, blandt andet Olav Poulsen (slideguitar) og netop Klaus Thrane, som han spiller hhv. duo og i trio med.

Troels Jensen, som blandt andet er kendt for sin medvirken i Delta Blues Band, er en anden af de musikere, som Chris har kendt i mange år. Troels Jensen spiller således også med på flere af numrene på det album, som Chris i øjeblikket arbejder på.

- Ja, jeg er ved at indspille et album med mine egne sange og mine egne fortolkninger af andres numre", forklarer Chris.

- Jeg indspiller albummet i Jens Varmløses studie i Bindslev, og Jens hjælper også til med lidt instrumenter. Det bliver et album med ganske få instrumenter, som for eksempel guitar, mandolin, klaver, og så naturligvis sang. - Og det håber jeg, at folk vil tage godt imod.

Chris forventer, at albummet er i handlen til foråret.

Men indtil da er det næste gang på Kappelborg i Skagen, at publikum kan opleve Chris Andersen give en smagsprøve på sit nye album.

- Kom og støt op om det her projekt, det bliver med garanti en fed aften, opfordrer Chris.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...