Sagen kommer op på Strandforums første møde i august

SKAGEN: Gennem de seneste fire år er der blevet udlejet liggestole og parasoller til turister og fastboende på Sønderstand i Skagen. Fra midten af

Men i år bliver der ingen udlejning her i sommermånederne.

Men selv om liggestolene således ikke kommer ud på Sønderstrand i år, så er det givet, at sagen vil blive diskuteret på det første møde i Strandforum til august.

Om det får betydning for en eventuel udlejning i 2020 er for tidligt at spå om.

Det var Rasmus Rasmussen der i 2016 vandt det offentlige udbud om retten til udlejning af liggestole på Sønderstrand.

Men det kommer ikke at at fortsætte, for Rasmus Rasmussen magter ikke at flytte de 110 liggestole skal fjernes fra stranden om natten for at placere dem i en container, som er placeret et par kilometer fra stranden.

Men væk - det skal de for det kræver fredningsmyndighederne - og det erkender, Rasmus Rasmussen at han ikke er kommet i mål på hver eneste aften.

Han havde håbet på en dispensation fra Fredningsnævnet, men sådan er det ikke gået.

I år 2016 blev Fredningsnævnet for Nordjylland ansøgt om tilladelse til at lade liggestolene opmagasinere opstablet på arealet om natten, idet arealet er omfattet af fredningen for Skagen Sønderstrand og Fyrbakken fra 1996.

Allerede dengang afslog Fredningsnævnet, og derfor foreskriver lejeaftalen da også at liggestolene skal fjernes om natten.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...