Hvis pengene kommer hjem er Skoleskibet Danmark klar til at indtage Japan

KOMMUNEN: Tidligere i år sendte MARTEC i Frederikshavn en ansøgning til styrelsen for institutioner og uddannelsesstøtte under uddannelses- og forskningsministeriet for at få den fornødne støtte til at sende Skoleskibet Danmark ud på to togter næste år .

Der er tale om et ekstra togt - og går alt som præsten prædiker, så vil skoleskibet lægger til i Tokyo og vise de danske farver under OL .

- Det kan kun blive et stort øjeblik, når et af verdens største sejl- og skoleskibe lægger til i Tokyo og viser de danske farver under OL som repræsentant for hele Danmark, når gæster fra alverdens lande kommer til for at se sportsfolkene dyste på topniveau.

- Vi må nemlig ikke glemme, at Skoleskibet Danmark i sig selv på hele togtet kommer til at repræsentere både Danmark og det blå Danmark, som giver os så meget at være glade og stolte af.

Det siger det nordjyske folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S) som i øjeblikket arbejder intenst på, at få de nødvendige millioner ind i næste års finanslov.

- Jeg håber der bliver afsat de tilstrækkelige midler på finansloven for 2020 til ét togt, men jeg ved, at uddannelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen vil se positivt på sagen. Det vil være gode nyheder både for Nordjylland og for de elever, der nu kan se frem til en uddannelse til i det maritime Danmark, siger Bjarne Laustsen, der samtidigt understreger, at pengene ikke bare er givet godt ud – de kommer mange gange ind igen i form af skat og eksportindtægter.

- Jeg synes det vil være et stor øjeblik at kunne sige til elever i Det Blå Danmark, at de nu kan få endnu et eventyrligt togt derud øst for Suez, hvor de Ti Bud ikke gælder, siger det Bjarne Laustsen.

Ruten vil blive denne: Danmark-Panama-Hawaii-Tokyo-USA’s vestkyst.

Derfra skal Skoleskibet Danmark sejle retur via Panama-Den mexicanske Golf, USA’s østkyst-Danmark.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...