Soroptimister og 6. klasser på Skagenskolen samarbejder om skolemadsprojekt i Burkina Faso

SKAGEN: Skagen Soroptimistklub deltager sammen med andre klubber i Danmark i en Stop Sult event, "Mowing the World to End Hunger", som afvikles sammen med Verdens Fødevare Program (WFP) og FN Forbundets Stop Sult Fond.

Gennem forskellige arrangementer samles penge ind til et skolemadsprojekt i Burkina Faso, hvor elever i udvalgte skoler får to måltider mad om dagen. Det sikrer, at fattige familier sender deres børn i skole. For også at sikre, at piger får lov at komme i skole, får disse to gange om ugen mad med hjem.

Soroptimisterne i Skagen har valgt at samarbejde med 6. klasse på Skagenskolen. Der er aflagt besøg i klasserne og fortalt om verdensmålene og om, hvordan NGO arbejde kan gøre en forskel bl.a. via skolemadsprojektet.

- 1 måltid skolemad i Burkina Faso koster 1,60 kr. Det gav eleverne noget at tænke over i forhold til deres eget forbrug og madspild. Alle ville gerne være med til at skaffe penge, og der er blevet regnet flittigt. Flaskepant for 16 flasker er nok til at sikre 1 elev i skolemad i en uge.

Begge 6. klasser har bagt og solgt kager på skolen, og 6. y og deres klasselærer arrangerede sammen med SI Skagen et fyraftensmøde for forældre og interesserede, hvor de engagerede elever fortalte om deres arbejde med verdensmålene og projektet i Burkina Faso.

Der blev solgt kaffe og kage m.m., og Jesper Winter, Skagen Fiskerestaurant, havde et interessant indlæg om ansvarligt forbrug og madspild i hans virksomheder. En rigtig fin aften og et rigtig godt samarbejde, som SI Skagen siger en varm tak for.

Cirka 4000 kroner har 6. klasse i følge en foreløbig opgørelse indsamlet - et flot resultat til glæde for rigtig mange børn i Burkina Faso.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...