Der blev dyttet og blinket med lygterne fra de mange biler der var mødt til ”Skagen synger sammen – hver for sig” ved Skagen Odde Naturcenter søndag eftermiddag.

Omkring 150 biler var blevet dirigeret ind på parkeringspladsen foran Skagen Odde Naturcenter, hvor de kunne stille ind på FM 91.80, hvor syng-sammen koncerten med Klitkoret skulle starte kl. 14. Flere personer var kommet forbi til fods og på cykel, men de blev afvist da tilladelse til området kun var gældende for publikum i biler.

Direktør for Skagen Odde Naturcenter Hans Nielsen, bød velkommen fra tårnet på centret, hvor Klitkoret skulle synge fra og gav derefter ordet borgmester Birgit Stenbak Hansen, som bød velkommen ”til denne mærkelige koncert, i denne mærkelige tid” og opfordrede alle til at udråbe et Skagens hurra. Det blev dog et mærkeligt tavst et, idet publikum sad inde i deres biler og hurraede.

Det var Hans Nielsen der havde fået ideen til denne specielle koncert, der efter tilladelse fra Politiet - med de restriktioner om forsamling og afstand som loven foreskriver i disse Corona-tider - blev en realitet med støtte fra Skagen Handelsstandsforening og Skagen Hotel- & Restauratørforening og naturligvis med Klitkoret og publikum som omdrejningspunkt.

39 medlemmer af Klitkoret, som er et blandet voksenkor med omkring 60 sangglade medlemmer, sang et bredt repertoire af danske sange, som de fleste kender og kunne synge med på. Klitkoret blev præsenteret og akkompagneret af Agnethe Harding og Tove Therp og og Lone Juel Erbs, som er fast tilknyttet koret. Endvidere var to lokale musikere, Bjarne Pedersen på saxofon og Henrik Krarup på klaver.

Rolf Hauge, der stod for det praktiske omkring koncerten, fortalte om, hvordan planlægningen havde været udfordret ved, at der kun måtte være ti personer samlet og der skulle være afstand.

- Vi planlagde, at koret skulle deles i 4 hold, så der kunne være ni korsangere og én korleder/pianist på hver etage i tårnet. Holdende skulle så skifte, alt efter hvilke sang der skule synges.”

Det lykkedes at komme hele repertoiret igennem med succes. Men det blev en mærkeligt og noget anderledes koncertoplevelse for både sangere og publikum, der gav deres bifald til kende med fuld horn og lygter, i stedet for stående klapsalver.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...