300 store sejlbåde dyster i Skagen Race, og der bliver events torsdag og fredag

SKAGEN: Skagen Race 2019 større end nogensinde med sejlere fra hele Skandinavien

Til Kristi Himmelfart bliver der fuld fart på i Skagen, når flere end 2000 sejlere fra Norge, Sverige og Danmark indtager byen i forbindelse med regattaen Skagen Race. I år bliver regattaen større end nogensinde med starter fra 5 byer i Norge, Sverige og Danmark, og i Skagen glæder man sig til at byde alle sejlerne velkommen, når de ankommer torsdag den 30. maj.

Gennem 24 år har flere end 1000 søstærke norske regattasejlere hvert år sat hinanden stævne i Skagen til Kristi Himmelfart i forbindelse med Skagen Race. For mange af sejlerne er det blevet en fast tradition, og i Skagen bliver der fuld fart på i hele byen med god stemning og højt humør. Skagen Race appellerer såvel til ivrige regattasejlere som tursejlere, og regattaen er kendt som en sej udfordring.

Her i 2019 har arrangørerne bag regattaen, Bærum Seilforening, igen taget initiativ til at udvide eventet til et Skandinavisk koncept så det omfatter fem starter – Åsgårdsstrand, Arendal, Marstrand, Helsingør og Århus. Og interessen har været enorm – arrangørerne forventer op mod 300 deltagende både.

For at gøre mere ud af fejringen af regattavinderne foregår præmieoverrækkelserne om bord på det smukke norske skoleskib Christian Radich ved Racevillage fredag den 31. maj fra kl. 12.00.

Her er Turistdirektør René Zeeberg konferencier og Borgmester Birgit S. Hansen fra Frederikshavn Kommune er med til at uddele præmier til nogle af vinderne. Christian Radich ligger til kaj ved fiskepakhusene, og der er åbent skib samme dag fra kl. 14.00-17.00. Alle er velkomne.

Herudover bliver der andre sjove maritime events både torsdag og fredag fra kl. 14.00-17.00, hvor voksne og børn over 14 år kan prøve kræfter med havkajak og stand up paddle.

I Turisthus Nord ser man store muligheder i at Skagen Race nu bliver et Skandinavisk event i større skala, da dette vil give en uvurderlig PR-værdi samt en større omsætning for det lokale turismeerhverv.

René Zeeberg, Turistdirektør for Turisthus Nord, udtaler:

- Skagen Race er ét af Skagens helt store begivenheder, der både kickstarter sejler- og turistsæsonen. Vi glæder os hvert år til at byde de mange sejlere velkomne til Kristi Himmelfart – både dem der deltager i regattaen og dem der sejler hertil for at være en del af den festlige begivenhed. Igen i år bliver der en masse nye aktiviteter og musik i hele byen for at fejre de mange sejlere, der kommer i mål, så vi glæder os til nogle forrygende Kristi Himmelfartsdage her i Skagen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...