SKAGEN: Galleri Skagen og billedkunstner Gitte Toft indgår samarbejde med grafisk designer Martin Rahr om at præsentere Skagen på bedste vis i en ny plakat.

Den smukke Skagens plakat fra er faktisk et samarbejde mellem Martin Rahr og borgere i Skagen, gennem facebookgruppen Os, der elsker Skagen.

Martin Rahr spurgte ud i gruppen, hvad byens borgere synes kendetegner Skagen bedst og det kom der rigtig mange gode bud på.

-Det jeg synes er allerbedst, siger billedkunstner Gitte Toft, er at Martin har fanget det smukke skagenslys så fint. Et emne jeg selv arbejder med dagligt i mine malerier. Det er ikke så nemt at integrere i et grafisk arbejde. Men det formår Martin og det var det faldt jeg pladask på maven for.

Martin Rahr har designet andre byplakater gennem tiden.

Arbejdet med plakaterne er blevet til ved lidt af en tilfældighed, sådan er det tit med de gode ideer.

Han havde lavet en del grafisk arbejde for en virksomhed i Silkeborg. Efter endt arbejde stod han med noget grafik som ikke var anvendt. Det fik ham på ideen med plakaterne og det har grebet om sig. Hele 32 byer er det blevet til gennem tiden og der kommer helt sikkert flere til.

Gitte Toft er i øvrigt ved at line up til turistsæsonen og tager nu andre produkter ind i galleriet.

- Det er vigtigt for mig at produkterne har Skagens relation, så jeg har, de sidste stykke tid, været ved at finde og indgå samarbejde med forskellige kunstnere og kunsthåndværkere i området.

Besøgende skal kunne mærke Skagen helt ind under huden, når de træder ind i mit galleri og de skal kunne tage en lille bid at det her unikke område med hjem.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...