Kystmuseets dygtige praktikanter fra Aalborg Universitet vil i november hver onsdag præsentere en ny historie fra datidens avis

SKAGEN: Kystmuseets afdeling i Skagen har hver onsdag i løbet af året et arrangement kaldet Månedens Historie.

Her bliver der fortalt korte historier om forskellige emner, der alle handler om Skagen på den ene eller andenmåde.

I november måned kan museet så præsentere en helt ny historie kaldet ”Skagen på forsiden”.

Denne historie vil blive fortalt af museets to dygtige praktikanter fra Aalborg Universitet Christian og Andreas.

De vilfortælle om Skagens historie gennem avisernes artikler fra 1750 til 1850. Om november Månedens Historie fortæller de to praktikanter følgende:

”I dag stammer meget af vores viden om det omkringliggende samfund fra aviser og nyhedsbureauer.

Det er her vi hører om Danmark og udlandet, om det daglige og det ekstraordinære, og alt derimellem. Omvendt kender vi mest til fortiden gennem historiebøger og dokumentarer – altså fortællinger om dengang, fra i dag.

Men hvad med deres egne nyheder?

I 1767 udkom det første oplæg af Nyttige og fornøjelige Jydske Efterretninger, og Skagen har været med i avisen lige fra start. Vi har ledt efter nyheder om Skagen by, og vil gerne fortælle jer om hvad vi kan lære af at se fortiden, gennem deres egne øjne – For hvordan skriver man en sensationsartikel i eller en boligannonce i 1800-tallet, og hvad kan det fortælle os om både Skagen, avisen, og de mennesker der bor der?

Her er et eksempel på, hvordan Skagen bliver beskrevet i 1767:

”Denne liden Kiøbstad, som tilforn har vært i stor anseelse, ligger i horns-herred i Wensyssel udi Aalborg-stift, og er den yderste pynt af Nørre-Jylland.

Dette herred har sit navn af Stædets Situation, hvis Skikkelse er ret i Form af et kruddhorn.” - Beskrivelse af Skagen i Nyttige og Fornøjelige Jyske efterretninger, 11. december 1767”

Så mød op til en spændende fortælling på Kystmuseet Skagen onsdage i november fra klokken 13:00 – 13:30.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...