TILFLYTTER: Niels Berthelsen er opvokset i Frederikshavn, men kommer fra en stilling som præst i Langenæs Kirken i Århus

SKAGEN: Et ønske er gået i opfyldelse for sognepræst 61-årige Niels Berthelsen. Han har i flere år tænkt på, at han gerne vil bo i Skagen, når han en gang går på pension. Det med at flytte til Skagen gik i opfyldelse, men pensionistlivet bliver ikke foreløbig.

Niels Berthelsen er netop blev indsat af provst Ernst Viggo Thomsen, som det er traditionen. Først i Hulsig Kirke og bagefter i Skagen Kirke. Ceremonierne fandt sted søndag 6. januar i kirketiden og efterfølgende var der velkomstfrokost for sognets nye præst.

Da han så stillingsopslaget kontaktede han provsten for at høre om de kunne bruge en ældre præst som han, og han blev opfordret af Ernst Viggo Thomsen til at søge.

- Jeg glæder mig meget til at komme i gang med mit nye embede, men det er samtidig med blandede følelser for mig at sige farvel til Langenæs Kirken i Århus, hvor jeg har været meget glad for at være præst i 17 år, fortæller han midt i alle flyttekasserne. For han er flyttet midlertidigt ind i den nuværende præstebolig på Fænøvej, for så til februar at flytte permanent ind i den nyligt indkøbte præstebolig på Eratosvej.

Niels Berthelsen kommer fra Frederikshavn, og har ”kun” været præst i 25 år. Han tog som en ung en handelseksamen og var ansat i en fotohandel i Frederikshavn. I 1983 startede han på teologi på Århus Universitet og blev uddannet ni år senere. Undervejs arbejdede han blandt andet som kirketjenervikar og kordegnvikar, og han gjorde rent hos Kirkens Korshær.

- Nu giver jeg den sidste del af mit arbejdsliv til Skagen, og jeg ved kun, at vi som præster kan fortsætte i vores virke til, vi fylder 70 år, og jeg i hvert fald skal være præst her i seks år.

Niels Berthelsen fortæller, at han som privatperson er begyndt at gå til klaver, og det agter han at fortsætte mig i sin nye by.

- Mit klaverspil er ikke noget andre skal høre, siger han med et smil.

- Jeg har stor glæde ved at spille klaver og kan nu spille sonater af Beethoven. Ellers holder jeg af at gå i biografen og benyttede også musikhuset i Århus ligesom jeg holder af at gå ture langs stranden eller i skoven.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...