Hele 2411 friske løbere stod klar til start fordelt på de forskellige ruter

SKAGEN: Lørdag 6. oktober gik starten for Skagen Marathon 2018, og her kunne arrangørerne glæde sig over en markant vækst af deltagere.

Den nye rute Grenen Rundt kom også forrygende fra start med stor begejstring fra løberne.

Klokken 11 lød startskuddet til Skagen Marathon 2018, der blev afholdt for 9. gang på toppen af Danmark. Hele 2411 friske løbere stod klar til start fordelt på de forskellige ruter, og det er en markant vækst på 21 procent i forhold til 2017. Der er også fremgang i antallet af udenlandske løbere særligt fra Norge og Tyskland.

Humøret var højt og forventningens glæde kunne mærkes i luften, da byrådsmedlem Peter Sørensen i Frederikshavn Kommune fra Venstre holdt åbningstale med et par velvalgte citater fra Kim Larsen.

Som noget nyt kunne man løbe helt ud til Grenens spids på den nye rute "Grenen Rundt" på 26 kilometer. Her havde 47 seje løbere meldt sig til premiereturen, og der var begejstrede tilbagemeldinger fra løberne bagefter.

Igen i år var der deltagere med fra Team Tvilling Nordjylland, og de havde også haft en forrygende tur i Skagens smukke natur.

I Turisthus Nord, der er arrangør af Skagen Marathon, kan man næsten ikke få armene ned over den markante vækst af deltagere.

Turistdirektør René Zeeberg udtaler:

- Skagen Marathon er ét af vores udvalgte vækstspor i 2018, så vi har lavet massive markedsføringsindsatser i ind-og udland blandt andet i samarbejde med Stena Line, VisitNordjylland og VisitDenmark. Generelt har mange motionsløb tilbagegang i antallet af deltagere, så jeg er utrolig glad for at vores indsats har båret frugt. Jeg vil også sende en stor tak til vores sponsorer, samarbejdspartnere og frivillige - løbets succes er i høj grad afhængig af deres enorme opbakning og indsats. Det er altid en festdag i Skagen, når Skagen Marathon finder sted, og jeg glæder mig hvert år over at se så mange glade løbere i alle aldre."

Skagen Marathon arrangeres af Turisthus Nord i samarbejde med Skagen Ok- og Motion samt Arena Nord.

Se alle løbsresultater her: www.skagenmarathon.dk

Og se flere fotos her:
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...