Kirkens over 100 år gamle tag skal udskiftes

SKAGEN: Skagen Kirke med sin karakteristiske lyserøde farve på den nederste fjerdedel af bygningens mure skal have ny tag.

Det nuværende tag er helt tilbage fra, da kirken blev udvidet i årene 1909-1910. Det er derfor blevet så gammelt og mørnet, at menighedsrådet har valgt, at der skal postes penge i et nyt tag.

Det gamle tag er lavet af moler, som eroderer væk i en proces, der ifølge kasserer for Skagen Menighedsråd, Arne Ehrenreich, går hurtigere og hurtigere.

- Vi frygter simpelthen, at en slem efterårsstorm kan gøre stor skade på taget og forårsage huller, forklarer Arne Ehrenreich om baggrunden for beslutningen.

Restaureringen af taget er et længere forløb. For kirken skal have godkendelse af en kongelig bygningsinspektør samt Nationalmuseet, som skal sikre, at det nye tag er i overensstemmelse med kirkens arkitektoniske byggestil.

Det vurderes, at byggeriet vil løbe op i godt tre millioner kroner, som skal finansieres igennem lån i stiftsmidler.

- Hele kirken skal overdækkes af et telt, som skal beskytte kirkens inventar mod de skader, som vejret kan medføre. Det er også med til at trække prisen i vejret, fortæller kasseren.

Det bliver det lokale murerfirma Ole Johansen, som skal stå for renoveringen af taget, som forventes at begynde i foråret 2019, hvis de rette tilladelser er i hus til den tid.

Menighedsrådet har endnu ikke noget bud på, hvornår det nye tag vil være lagt færdigt på kirken, der oprindeligt blev opført i 1841.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...