Der var der indbudt til reception i dag mandag i klubhuset på Stadionvej i anledning af Skagen Idræt Klubs 75 års jubilæum (SIK).

Formand for SIK Jens Sømand Larsen bød velkommen til spillere, forældre, venner og forretningsforbindelser der var var mødt op for at markere denne dag.

Jens Sømand Larsen fortalte, at 2020 var tænkt som et år der skulle stå i jubilæets tegn, og bestyrelsen havde søsat en stor fest i april, som skulle være startskuddet til et festligt år, med mange sociale og sportslige arrangementer, men det spændte Covid-19 desværre ben for.

Formanden fortalte om klubbens historie, hvor der for 75 år siden skete en sammenlægning, af Skagen Boldklub (S.B) der havde eksisteret siden 1904 og F.I.K. - Fiskernes Idræts Klub, der var en udbrydergruppe fra S.B. i 1937.

Gennem årene blev der udkæmpet mange bitre kampe mellem de to klubber, men i 1943 begyndte der så småt at spores en forligs tone mellem klubberne - især fordi den ene klub blev den andens banemand.

Efter en ekstraordinær generalforsamling der blev holdt den 26. juli 1945 og energisk indgriben fra samarbejdsudvalget, blev uoverensstemmelserne glattet ud og man nåede til enighed på endnu en ekstraordinær generalforsamling dagen efter og Skagen Idræts Klub blev en realitet.

- Klubben har i dag 341 medlemmer fordelt på ungdoms-seniorspillere og passive medlemmer. Et tal som vi er rigtig stolte af, fortalte Jens Sømand Larsen, der derefter takkede klubbens dygtige og trofaste trænere. Til trods for nedgang børnetallet i Skagen, er det lykkes at fastholde en fantastisk dynamisk ungdomsafdeling, som er utrolig vigtig for klubben.

Klubbens seniorafdeling er lidt mere udfordret, sagde Jens Sømand Larsen, men det er noget vi arbejder målrette på at få gjort mere attraktivt og vi har idéer om et samarbejde med erhvervslivet, om at tiltrække spillere.

- Vi har i dag en klub med et veltrimmet stadion og et klubhus med fine faciliteter, som alle kunne være stolte af, det kan vi takke Fonden for Skagen Stadion, de mange samarbejdspartnere og ikke mindst de mange frivillige og forældre der bakker op om klubbens arbejde.

Formanden opfordrede efter talen alle til, at udråbe et Skagen Hurra for SIK.

Kasserer Kurt Nielsen og formand for SIK’s Venner Kurt Carlsen, kunne efter de mange lykønskninger fremvise en flot check på 75.000 kr., der skal gå til et nyt legeområde til børnene.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...