Har netop underskrevet kontrakt med Per Aarsleff A/S

SKAGEN: Skagen Havn har valgt Per Aarsleff A/S som entreprenør på etape 3 udvidelsen af havnen.

Udvidelsen er den største i havnens historie og forventes at koste 500 millioner kroner.

Sådan ser fakta ud efter Skagen Havn har valgt Per Aarsleff A/S som entreprenør på etape 3 udvidelsen af havnen.

- Per Aarsleff A/S er valgt efter et grundigt gennemsyn af de indkomne udbud. Aarsleff leverede bedst på parametrene omkring pris, tekniske løsninger og udførelse samt tidsplan og organisation.

- Vi kender Aarsleff godt, og de kender havnen, da de også har forestået etape 1 og etape 2 udvidelsen af Skagen havn. Så vi ser frem til samarbejdet og igangsættelsen af den største udvidelse i havnens historie, siger Niels Arnold Lund, bestyrelsesformand for Skagen Havn.

Per Aarsleff A/S samarbejder om opgaven med Rohde Nielsen A/S, Sweco A/S og VG Entreprenør A/S.

- Vi er meget begejstrede over at være tildelt opgaven, som i vores regi har været undervejs siden november.

- Vi har sat gang i de første beregninger, vi er i gang med planlægningen, og vi er ved at finde de store gravemaskiner frem til opgaven.

- Det er vores mål, at vi allerede om få uger kan se de første entreprenørmaskiner og uddybningsfartøjer på havnen, siger Henrik Rasmussen, afdelingsingeniør hos Per Aarsleff A/S.

Havneudvidelsen bliver den hidtil største i Skagen og forventes at beløbe sig til 500 millioner kroner.

Investeringen kommer efter et år med rekorder for Skagen Havn på flere af kerneforretningsområderne.

- Sidste år slog Skagen Havn omsætningsrekord samtidig med, at vi kunne byde velkommen til et rekordstort antal krydstogtgæster, se stor fremgang for godsomsætningen og igen slå Danmarksrekord med landede fisk til en værdi på mere end én milliard kroner.

- Investeringen i havneudvidelsen skaber rammerne for flere gode resultater fremover særligt for vores forretningsområder fiskeri og fiskeindustri samt gods, siger Willy B. Hansen, adm. direktør for Skagen Havn.

Skagen Havn har defineret rammer og minimumskrav til udvidelsen, og her indenfor har byderne givet deres bud på løsninger. Per Aarsleff A/S udvider en af de nye kajer med 77 ekstra meter, så de nye faciliteter byder på godt 1000 meter ny kaj, 190.000 kvm baglandsareal og vanddybder på 11 og op til 13 meter langs kaj.

Første spadestik til havneudvidelsen vil blive taget fredag 28. juni, hvor byen, havnens kunder og havnens samarbejdspartnere er inviteret.

Entreprenør Per Aarsleff A/S er fundet blandt fire ansøgere i et EU-udbud.

COWI er Skagen Havns byggerådgiver på projektet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...