Nye lækre stole og danske film venter biografgængere i alle aldre i uge 50 - og næsten alt er udsolgt

SKAGEN: Skagen Bio genåbner 10. december med rød løber og filmfristelser på lærredet.

- Vi glæder os helt vildt til at lukke døren op til en biografssal med nye lækre stole, fortæller formand Kirsten Leth, der på foreningens vegne er pivstolt.

Biografen og Kulturhus Kappelborg har investeret næsten 500.000 kroner i 60 nye, magelige biografstole, der er monteret i salen på et special-tegnet podie. ENV Fonden har støttet projektet med 150.000 kroner, og Filminstituttet har sendt 100.000 kroner til Skagen-projektet. Resten af beløbet har enkelt-borgere, foreninger og grupper i lokalsamfundet bidraget med.

Med de nye stole kan biografen matche landets bedste biografer, hvad siddekomfort angår.

- Det har været et ønske helt tilbage, da vi flyttede ind på Kappelborg for syv år siden, fortæller Kirsten Leth.

- Vores mål er at stå så skarpe som overhovedet muligt.

Film for alle

Folkene bag biografen har sammensat et varieret åbningsprogram, der ramme alle målgrupper.

- Og vi kan allerede nu se, der er opbakning - faktisk er næsten alt udsolgt til alle ugens forestillinger, tilføjer Kirsten Leth

Mandag 10. december er den røde løber lagt ud, og den aften er reserveret de frivillige og sponsorerne, som har gjort projektet muligt.

Tirsdag 11. december åbner biografsalen for publikum med den nye, satiriske danske julefilm ”Den tid på året”, instrueret af Paprika Steen. Filmen vises også onsdag og torsdag.

Fredag eftermiddag er der planlagt en lukket forestilling, hvor lokale Liv Lundholms film ”Stjernerne mod Nord” vises for skuespillere og familie. Dokumentarfilmen vises for offentligheden søndag 16. december klokken 16. Entréindtægterne fra denne forestilling går som sponsorat til den lokale filmproducent.

Fredag 14. december klokken 19 er de unge inviteret gratis i biografen til filmen Team Albert med You Tube-stjernen Albert Dyrlund i hovedrollen.

- Vi håber på den måde, de unge ved selvsyn kan se og mærke, at vi nu har en biografsal, der lever op til deres forventninger, tilføjer Kirsten Leth.

Lørdag 15. december viser Skagen Bio juleballetten Nøddeknækkeren og Musekongen med juleknas og hygge inden forestillingen, og søndag klokken 13.30 er børnene inviteret gratis i biografen til filmen Julemandens datter.

- Til alle forestillinger i åbningsugen - uge 50 - vil der være gratis popcorn og sodavand. Kopholderen ved de nye stole skal simpelthen afprøves, smiler Kirsten Leth.

Frivillige tager ejerskab

- Det er fuldstændigt fantastisk, at vi har gennemført projektet. Og der er lokale sponsorer og givere, som vi i den grad skylder en tak. De har gjort projektet muligt, understreger biografforeningens formand.

Skagen Bio har netop holdt den årlige fest for foreningens mange frivillige. Foreningen kan se tilbage på et travlt efterår med en stribe rigtig gode film på programmet. Og de frivillige har stillet op samtlige opgaver i biografen.

- Jeg er stolt af foreningen. Vi er ordentlige og ansvarlige, og der er ejerskab blandt de 50 frivillige. Mange af dem har været med alle syv år, vi har eksisteret på Kappelborg. Vi er en stærk og velorganiseret forening, konkluderer Kirsten Leth.

At så mange lokalt har bakket biograf-projektet op økonomisk, ser Kirsten Leth også som en anerkendelse af de mange frivilliges vedholdende indsats.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...