Skolerne har – lidt afhængig af, hvor man er i landet – vinterferie i enten uge 7 eller 8,og det afspejles på programmet i begge uger i Skagen Bio.

Der er film, som er egnede for børn og unge om eftermiddagen flere dage i ugerne.

Tirsdag 12. februar, er der premiere på den danske eventyrfilm Skammerens Datter II: Slangens Gave.

I filmen lever Dina, familien og fyrstesønnen Nico på flugt fra Drakan, som er ved at indtage Højlandet.

Davin og Nico tages til fange, og Dina må ud på en farefuld færd med sin ukendte far, Sezuan, for at befri dem.

Sezuan har slangens magiske evner og kan skabe illusioner. Alt i mens Dina må opbygge en relation til den mand, som hendes mor siger, at hun ikke kan stole på, opdager hun, at hun også har sin fars evner.

Skammerens Datter II: Slangens gave er filmatisering nummer to af bøgerne om Lene Kaaberbøls enestående fantasy-univers og er et hæsblæsende eventyr om det gode mod det onde i en verden befolket af drager, søslanger og magi.

Filmen er primært baseret på universet og handlingen i tredje Skammerens Datter-bog - Slangens Gave, men der er også inkluderet elementer fra bog nummer to - Skammertegnet.

Astrid Lindgren

Onsdag aften 13. februar er der premiere på den avenske film Unge Astrid med Alba August i hovedrollen som Astrid Lindgren.

Da Astrid Lindgren var meget ung, skete der noget, som påvirkede hende dybt; en kombination af et mirakel og et uheld, der kom til at forme hendes liv.

Det var en hændelse, som gjorde hende til en af de mest nyskabende kvinder i vores tid og til den historiefortæller, en hel verden kom til at elske.

Filmens fortælling er en fri fortolkning af dengang en ung Astrid – trods tidens forventninger og religiøse påbud – bestemte sig for at bryde med samfundets normer og følge sit hjerte.

Animationsfilm

Om eftermiddagen torsdag 14. februar er der premiere på animationsfilmen Sådan træner du din Drage 3.

Det er er fortsættelsen af en af de mest populære animationsserier.

Det begyndte med et usandsynligt venskab mellem en ung viking og en frygtindgydende natskygge-drage.

I det tredje kapitel – og dermed den tredje film - vil Hikke og Tandløs endelig møde deres sande skæbne. Hikke skal lede byen Berk sammen med Astrid og Tandløs stå i spidsen for de andre drager.

Samtidig med at en ny trussel truer dragerne og deres mennesker, møder Tandløs en anden natskygge og hans og Hikkes venskab skal stå sin prøve.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...