Begejstrede fuglekiggere håber på at se den igen fredag

SKAGEN: En sjælden dværgørn blev torsdag eftermiddag set af fuglekiggere i Skagen.

Der var en dværgørn af den mørke slags, og det er første gang i seks år at denne sjældne ørneart fra Sydeuropa er observeret i Danmark, oplyser ornitolog Rolf Christensen fra Grenen Fuglestation.

Fra 1980 til og med i år er der nu set 12 dværgørne i Skagen, tilføjer han.

Den dværgørn, der blev set ved Skagen torsdag, blev opdaget kl. 16.55, og sidste observation var kl. 17.38, da den dykkede ned i træerne ved Bøjlevejen. Der er en chance for, at den bliver set igen fredag, vurderer Rolf Christensen.

Torsdag var var generelt er god dag for fugleinteresserede på spidsen af Nordjylland, for fuglekiggerne i Skagen observerede også islommer, lille skrigeørn, hedehøg, aftenfalke, biæder, citronvipstjert og lapværling.

FAKTA

Dværgørn - en sjælden gæst

Dværgørn (hieraaetus pennatus) er en lille ørn på størrelse med en musvåge, og den har et vingefang på blot 110-132 cm. Den findes i to faser, en mørk og en lys. Den mørke dværgørn er brun i flere nuancer med lyse bånd over vingen og en trekantet hale. Der er et hvidt felt foran på hver vinge.

Dværgørne kommer meget sjældent til Danmark fra Sydøsteuropa eller Sydvesteuropa (Spanien og det sydlige Frankrig) om foråret i forbindelse med et forlænget træk fra Afrika syd for Sahara (vinterkvarteret), forbi ynglepladserne og op mod 2000 km. for langt mod nord.

Kilde: Rolf Christensen, ornitolog, Grenen Fuglestation

Læs mere om dværgørne her

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...