10. oktober har WHO Verdens Mentale Sundhedsdag og har i år valgt temaet selvmord, men i Frederikshavn har de vendt emnet om

KOMMUNEN: Igen i år fejres Verdens Mentale Sundhedsdag – Sindets Dag i Frederikshavn Kommune den 10. 10. WHO har i år valgt temaet selvmord, men her i Frederikshavn vælger Psykiatrifællesskabet at vende det tema lidt på hovedet og have fokus på Lysten til Livet i stedet for lysten til ikke at leve. Derfor arrangerer Psykiatrifællesskabet at alle skal synge, cykle eller gå en dejlig tur, spise en lækker frokost og en tur i biografen og se Valhalla. Inden vi tager i biografen skal vi høre Erik Holms fortælling ”Fra død til levende”, hvor han lige præcis indvier os i hvordan han fandt lysten til livet igen.

Statistikkerne viser desværre, at 2 personer hver dag året rundt vælger at tage deres eget liv. Hvert liv, der forsvinder, er et liv for meget, og derfor vælger vi i dag at give et indspark til det gode liv.

Mange mennesker er ramt af ensomhed eller forladthed. Det modsatte af ensomhed og forladthed er fællesskab og inklusion. Fællesskabet kan være en stærk motivator og et godt redskab til af finde ind til grunde til at vælge livet, når det er allermest svært. I fællesskabet er vi nemlig ”en del af flokken”, hvor vi kan være noget FOR nogen, MED nogen og I KRAFT AF nogen.

Fællesskaber er vigtige for vores livskvalitet. Og har du livskvalitet, har du som regel også mere lyst til livet.

Rigtig mange, som har et lille eller ingen netværk af nære relationer, oplever at de som frivillige kan finde en mening med og et indhold i tilværelsen. Faktisk kan fællesskabet – det at give og modtage fra andre – opleves som direkte helende og helbredende for os, når vi har det skidt. Det kan bedre vores mentale sundhed, vores livskvalitet og vores selvværdsfølelse. Sammen er vi større og stærkere som mennesker.

Ingen kan ALT, men ALLE er gode til noget. Og sammen kan vi styrke og forbedre tilværelsen – både din, min og vores

Psykiatri fællesskabet er en gruppe bestående af forskellige foreninger/institutioner i Frederikshavn kommune, der har med psykiatrien at gøre.

Formålet er at koordinere, synliggøre og forbedre indsatsen, for kommunens psykiske sårbare samt pårørende.

Gruppen består af: Sind, Bedre psykiatri, Mob Din Krop, Lilleskolen for voksne, Ungeenheden, Fontænehuset, N7, Social psykiatrien i Frederikshavn kommune (herunder de 3 støttecentre samt Mariested) En af os, Sind ungdom samt barnets blå hus, TUBA, Ventilen

Program for dagen

9.30 Maskinhallen åbner

9.55 Velkomst ved Psykiatrifællesskabet

10.00 Velkomst ved borgmester Birgit Hansen

Fællessang med Bakkelykoret

10.30 afgang 10 km cykeltur og ”stafet”gåtur

12.00 Erik Holm oplæg: ”Fra død til levende”

12.15 Fællesspisning (kræver billet)

13.30 Seneste afgang fra Maskinhallen til Palads Teatret

14.00 Visning af Valhalla i Palads Teatret (kræver billet)

Tilmelding til psykel- og gå turen: www.cykeltur101010.dk

Køb af billet til frokost/biograf: https://www.place2book.com/da/list/EM8357

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...