- Kan vi stole på forskning og eksperter?

SKAGEN: Folkeuniversitetets styrelse går ud fra som givet, at de foredragsholdere, der sættes på programmet, ved, hvad de taler om.

Det seneste foredrag handlede om første verdenskrig og dens konsekvenser og blev overværet af en næsten fyldt biografsal. Næppe nogen gik derfra med tvivl om, at professor Nils Arne Sørensen havde indgående kendskab til området.

Ikke desto mindre handler folkeuniversitetets sidste foredrag i denne sæson om vore dages udbredte skepsis over for elitære autoriteter som forskere og eksperter. Hvorfor skal vi stole på dem?

De fleste regner vel med, at lægen har forstand på brækkede arme og infektioner. Men der er en lang række emner, hvor opinionen på Facebook eller løse anekdoter af mange tillægges større vægt end videnskabelig enighed.

Forskere og eksperter kan af og til tage fejl eller lade politiske holdninger skævvride deres resultater. Hvorfor skal vi så overhovedet stole på, hvad de siger? Kan vi skelne skidt fra kanel?

Mandag 22. oktober vil ph.d. Rolf Hvidtfeldt fra Aalborg Universitet levere et bud på nogle svar baseret på en række aktuelle eksempler. Det foregår på Kappelborg klokken 16.30-18.15.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...