Frygter for besparelser på ældreområdet

KOMMUNEN: Mange ældre borgere når et tidspunkt i deres liv, hvor helbredet gør, at de ikke selv kan dagligdagen i deres bolig, og der bliver behov for forskellige ydelser fra det offentlige.

Det kan være, man får brug for at købe maden via de kommunale tilbud, eller man får brug for hjælp til rengøring af boligen eller til den personlige pleje.

Derfor er det med stor opmærksomhed, at mange ældre så vidt muligt følger med, når lokalpolitikerne og deres embedsmænd diskuterer og forhandler de kommunale budgetter for de kommende år.

Især når kommunen har store overskridelser på de nuværende budgetter, og det er sandsynligt, at der skal spares penge på flere budgetområder. De bekymrende tanker går i mange retninger.

Formand for Faglige Seniorer; Kreds 1 i Nordjylland Cai Møller udtrykker bekymringer for, at der bliver besparelser på ældre- og pasningsområdet med medfølgende serviceforringelser i det hele taget og ændringer i visitations-reglerne for hjemmeplejen.

- Vi ved jo, at er der ikke penge på budgettet, er der risiko for forringelser, der rammer den enkelte ældre, siger Cai Møller.

Almindelig avislæsning fortæller, at der er mange budgetområder, hvor politikere og embedsmænd skal langt ned i detaljerne for at finde balancen mellem kommunens udgifter og indtægter.

- Sædvanligvis plejer de kommunale embedsmænd at arbejde på højtryk hen over sommeren for at udarbejde administrative budgetter på de enkelte områder, hvorefter politikerne finder ud af, hvad de vil, erindrer Cai Møller, der selv gennem mange år har været aktiv byrådspolitiker.

- Vi har sat stævne med borgmester Birgit Hansen, og vi glæder os til at høre, hvordan udsigten ser ud for seniorerne, som – efter i mange år at have ydet – nu på flere måder skal nyde godt af den kommunale service fra borgmesterens stol, fortsætter Cai Møller.

Det sker fredag den 16. august kl 09.30 i mødelokalerne hos 3F Dansk Metal Vendsyssel, Håndværkervej 2 i Frederikshavn.

Da sektionen, som er partipolitisk uafhængig, er vært ved formiddagskaffe er tilmelding nødvendig ved mail til formanden cai.moeller@hotmail.com senest torsdag 15. august kl. 12.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...