AKTIVITET: Borgere med demens har fremstillet keramikhjerter i stor i Frederikshavn Kommunes Aktivitetscentre sammen med den lokale kunster og udviklingsmedarbejder Irene Frøsig

Borgere med demens i Frederikshavn Kommunes Aktivitetscentre har haft travlt i Hjertefabrikken den seneste tid.

De har lavet hjerter af ler og dekoreret dem med rød glasur sammen med den lokale kunstner og keramiker Irene Frøsig, der er udviklingsmedarbejder i Frederikshavn Kommune Aktivitetscentre.

- I Hjertefabrikken har borgere med demens arbejdet kreativt med deres hænder og samtidig fundet glæde ved fællesskabet med andre. De får lys i øjnene og smil på læben, når vi laver hjerter sammen, og så får vi mange gode snakke, fortæller Irene Frøsig, projektleder i Hjertefabrikken.

Irene Frøsig har været på Ingeborghus i Frederikshavn, Gavlhuset i Strandby, Havkærhus i Sæby og Hybenhus i Skagen, hvor hun sammen med lokale borgere med demens har fremstillet hjerter, der skulle have indgået i velkomstgaven til håndboldsspillerne og butikkernes udsmykning i forbindelse med EM i kvindehåndbold.

Hjertefabrikken er nemlig opstået, fordi Aktivitetsområdet modtog en invitation fra Tove Varmløse Malmberg, der har stået i spidsen for arbejdet med at involvere byens borgere i EM-værtskabet.

- Frederikshavn er kendt for at involvere borgerne i at byde vores gæster velkomne. Kommunens Aktivitetscentre er altid friske på at byde ind, og det er fantastisk, at vores borgere med demens har været med til at fremstille fine keramikhjerter, der skulle indgå i et velkomst-kit til håndboldspillerne.

Irene Frøsig og Tove Varmløse Malmberg har haft et godt samarbejde gennem hele processen. De glæder sig over, at netop dét at samarbejde på tværs i kommunen og med andre samarbejdspartnere som handels- og virksomhedsforeningen, FREDERIK er værdifuldt - både for dem, der indgår i samarbejdet og for dem, der får glæde af frugterne. På grund af de nye covid19-restriktioner er Frederikshavns EM-værtskab aflyst, men butikkerne får glæde af hjerterne alligevel.

- Vi vil gerne sende en hjertelig hilsen til butikkerne i Frederikshavn og samtidigt opfordre alle til at stå sammen i denne tid. Derfor går vi ud til alle byens butikker med hjerter og et kort med en kærlig hilsen: ”Ingen kan alt, alle kan noget og sammen kan vi det hele, slutter Tove Varmløse Malmberg, initiativtager og udviklingsmedarbejder i Udvikling og Erhverv, Frederikshavn Kommune.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...