Europamesterskabet for 12mR både kommer til Danmarks top

SKAGEN: 23. til 25. august kan man opleve et smukt syn i farvandet ved Skagen.

Her afholdes nemlig EM for 12 mR både, der kaldes sejlsportens kongeklasse, med deltagere fra hele Europa. Bådene er cirka 22 meter lange med en mastehøjde på 29 meter.

- Alle bådene er bygget før Anden Verdenskrig, og de er eksempler på det fornemste bådebyggerhåndværk, som man kan tænke sig, lyder det.

Der bliver med andre ord noget at glæde sig til for såvel deltagere som tilskuere.

I kapsejladsen er der 10 deltagende både, der hver har en 17-mandsbesætning.

Op til sejladserne ligger bådene i auktionsbassinet i Skagen, så der er mulighed for at komme helt tæt på.

At Skagen er valgt som lokation for den store kapsejlads bekræfter byens maritime DNA.

- Vi er rigtig glade for, at Skagen bliver vært for det flotte arrangement. Skagen – og hele Frederikshavn Kommune – har en stærk maritim historie. Byen er dermed den perfekte ramme til sådan en begivenhed, siger borgmester Birgit Hansen.

De forsvarende Europamestre Wings med dansk-finsk besætning stiller op, så hold godt øje med dem, når starten går lørdag morgen.

Ruths Hotel har udsat en vandrepræmie til den vindende båd efter sejladserne i Skagen: Jørgen Philip-Sørensens mindepokal.

Mindepokalen er en model af den store J-båd Ranger, som blev bygget i 2003 i Skagen.

Præmien er også en tilkendegivelse af at Skagen by fremover ønsker at holde de store sejlsportsarrangementer som klæder byen.

- Skagen har igennem mange år været udgangspunktet for store kapsejladser.

- Først Skaw Race som blev gennemført jævnligt fra 1950 til år 2000, dernæst Farr 40 sejlads og senest Drage Gold Cup i 2009 med Kongelig deltagelse.

- Erfaringerne fra disse arrangementer har været gode, og Skagen er derfor blevet et eftertragtet sted at sejle. Vi ser frem til en spændende kapsejlads og vi håber, at rigtigt mange vil komme til Skagen for at se de flotte både, siger Philipp Skafte-Holm, der er skipper på Wings.

I Turisthus Nord ser man spændende brandingmuligheder i forbindelse med Europamesterskabet i 12 mR, der giver en god synergi i konstellation med det kendte Skagen Race.

- Vi har store ambitioner om at tiltrække flere internationale sejlsportsevents til Skagen Havn, og derfor glæder det mig overordentligt, at vi sammen med 12 mR-gruppen Wings har kunnet sikre, at EM 2019 afholdes i Skagen.

- Alle sejl er sat, og jeg ser meget frem til at opleve de smukke både. Jeg håber, at såvel deltagere som tilskuere får nogle uforglemmelige oplevelser i vores smukke område, siger turistdirektør René Zeeberg

Samme weekend er der også besøg af klassiske biler så som Rolls-Royce, Austin Healey og Jaguar, og Skagen Fiskeriforening er på kajen med smagsprøver.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...