SÆBY: Under aftensmaden, tirsdagen inden TV2 store liveshow Knæk Cancer 2020, lørdag aften, valgte 10-årige Emma Bjerregaard at tage skeen i den anden hånd.

I flere måneder havde hun passivt set på, at flere i hendes nærmeste familie havde vandret ind og ud af sygehuset for at blive behandlet mod cancer.

Under ugens Knæk Cancer kampagne fik Emma øjnene op for, at det koster mange penge at forske i metoder, der kan helbrede den skrækkelige cancer.

Hvis penge kan gøre en forskel må der være en vej til, hvordan jeg kan hjælpe, ikke kun min egen familie, men også de mange andre, der kæmper med sygdommen, tænkte Emma.

Og herfra var der ikke langt til handling.

Den sportsaktive pige fandt de kreative sider af sig selv frem og designede et farvestrålende armbånd af perler med den rammende tekst: ”FUCK CANCER”

Ved hjælp af de sociale medier fik hun det glade budskab ud til mor og fars netværk om, at hun var begyndt at producere armbånd, som hun solgte til 50 kroner og alle indtægterne ville gå ubeskåret til Knæk Cancer.

I de efterfølgende fire døgn har det strømmet ind med bestillinger.

Den unge iværksætter glæder sig hver gang mor Jettes telefon ringer ind med nye ordrer, selv om det betyder, at hun hver gang skal finde cirka 60 perler der skal trækkes på snor.

Lørdag aften var der kommet mere end 300 bestillinger på armbånd og da hver armbånd tager cirka 20 minutter at fremstille, kan Emma ikke følge med efterspørgslen, hvorfor de sidste forudbetalte armbånd først bliver færdige i næste uge.

Selv om efterspørgslen på de populære armbånd er blevet væsentlig større end hun i sin vildeste fantasi havde forstillet sig, sætter Emma Bjerregaard en ære i selv at fremstille hver enkelt armbånd.

Der er også flere som blot har ønsket at støtte det gode formål og ikke ønsker armbåndet konstaterer Emma.

Som en anerkendelse for Emmas store indsats med perlerne, har Lars og Rene Nielsen, der de seneste år har stået bag Sæby Knækker Cancer, valgt at skænke det sidste af deres indsamlede beløb på 9000 kroner til ”seje Emma”, som de har skrevet på checken.

Også NorhVin havde valgt at pulje deres indsamling i butikken om lørdagen på 3.000 kroner til Emma, så hun derved kunne indtelefonere hele 31.250 kroner.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...