Skagen Bryghus har i uge 5 sat gang i et nyt Bryg som skal leveres til Læsø Saltsyderi i foråret og der kommer flere til i løbet af sommeren.

Bryghuset lavede i 2018 en Læsø øl som blev rigtig godt modtaget på øen, det blev en noget større succes end vi havde regnet med og vi måtte på Læsø næsten hver uge i sommeren 2018. Det har ”kastet” noget samarbejde af sig og et af dem er med Læsø Saltsyderi hvor vi skal lave Deres egen øl tilsat det populære salt. Øllen er lavet som en amerikansk ale med frisk amerikansk humle, en anelse mørk i farven. Vi glæder os til at smage dette bryg, som er det første bryg vi har tilsat salt som krydderi.

Læsø Saltsyderi så dagens lys i 1991 som et historisk værksted for arbejdsløse unge fra Læsø Produktionsskole.

Baggrunden var en række arkæologiske udgravninger på Læsø, hvor man havde fundet rester efter middelalderens saltsydehytter. I 2004 blev produktionsskolen nedlagt, idet den havde overflødiggjort sig selv. På det tidspunkt kunne Læsø Saltsyderi nemlig bære sig selv økonomisk og man kunne herefter tilbyde faste jobs.

Læsø Salt har siden 2005 været er et aktieselskab, som ejes af Læsø Fonden. Aktierne er ikke omsættelige og Læsø Fonden blev stiftet som en erhvervsdrivende fond for – som moderselskab – at drive Læsø Salt A/S og Læsø Kur ApS. Læsøs borgmester er til enhver tid formand for Læsø Fonden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...