SKAGEN: ”Sulen”, ”Skarven” og ”Tejst” kom fredag i vandet sammen med deres storebror - en damjolle.

Det er Palle Christensen og Hanne Mie Madsen der i 2019 tog initiativ til, at starte Havlit bådudlejning i Ålbæk Havn.

Fra idé til virkelighed på to måneder.

- Vi blev inspireret af den store efterspørgsel der var for, at leje joller, som folk kunne tage familen og venner med ud i og fiske fra. - Så vi skulle ud og finde nogle sødygtige og robuste joller, som alle kunne sejle, fortæller Palle Christensen, der selv er bådbygger og skibstømrer.

De tre joller er alle med påhængsmotor, og udlejes 3 timer af gangen for 600 kr. og der følger fiskestænger, redningsveste og benzin til 3 timers sejlads med i prisen.

Hanne Mie Madsen der sammen med Palle Christensen varetager den daglige drift af bådudlejningen, fortæller at er er både iskestænger og benzin med i prisen.

Damjollen er med indenbords motor, den kræver kendskab til sejlads, men ikke bevis, fortæller Palle Christensen. Damjollen er en robust glasfiberjolle, som har plads til seks personer, og har som navnet antyder et rum, hvor man kan opbevare de fisk man fanger til man kommer i land.

Sikkerhed til søs er vigtig.

- Alle bliver instrueret i brug af jollerne, og redningsveste, inden de bliver sendt på vandet, fortæller Hanne Mie Madsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...