39 unge har benyttet sig af kommunens tilbud

FREDERIKSHAVN: Startskuddet for endnu et skoleår har for længst lydt for folkeskoler, gymnasier og erhvervsuddannelser og udfordringerne melder sig.

Måske har mor og far skændtes mere end sædvanligt, måske er en veninde blevet meget syg.

Måske var sommerferien ikke nok til at tage uroen i kroppen, måske er gymnasiet mere udfordrende end forventet.

Uanset hvad, er det en god ide at tage hånd om udfordringerne inden de bliver for store eller komme godt fra start med et nyt skoleår.

I Frederikshavn Kommune har unge mellem 15 og 25 et godt tilbud. De har mulighed for op til tre gratis psykologsamtaler.

Samtalerne kan hjælpe med konkrete udfordringer eller med generel støtte, og ingen udfordringer er for store eller små.

Der er mulighed for samtaler mandage, tirsdage og torsdage i tidsrummet 14.00-18.00, man bestiller tid ved at sende en sms på 6162 6018 eller skrive på mail på ktaa@frederikshavn.dk.

Der har fra siden projektets start d. 16-04-18 været stor interesse for tilbuddet.

32 henvendelser direkte fra unge og 37 henvendelser fra voksne omkring unge, dvs. forældre, lærere, sundhedsplejesker, læger, sagsbehandlere, mm, der har set et behov hos de unge og støttet dem i at tage kontakt.

Der er holdt 52 samtaler fordelt på 39 unge - 33 kvinder og 6 mænd.

Det vil med andre ord sige, at 13 unge har benyttet to samtaler. De har alle eksplicit udtrykt, at de gerne vil gemme den 3. samtale.

Gennemsnitsalderen er 17 år, og der er flest 15-årige, der henvender sig.

Uddannelsesmæssigt fordeler de sig fra 8. klasse til universitetet eller er i arbejde, de fleste, der henvender sig går i 9. klasse eller er knyttet til Ungeenheden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...