Fuldt hus i Arena Nord torsdag eftermiddag

FREDERIKSHAVN: Skagen Erhvervsforening, Frederikshavn Erhvervsforening og Sæby Erhvervsforening tog i mod da op med 500 erhvervsfolk fra hele kommunen torsdag eftermiddag troppede op i Arena Nord til årets store Erhvervs-Get-Together 13. september.

Stemningen var høj allerede fra den spæde start i foyeren - og der var grin, klapsalver og masser af snak, da seancen gik i gang.

Karl Erik Slynge bød velkommen til de 500 gæster på vegne af Skagen Erhvervsforening, Frederikshavn Erhvervsforening og Sæby Erhvervsforening.

Han roste i sin tale det stærke fællesskab om lokal erhvervsudvikling mellem virksomheder, uddannelsesinstitutioner og kommunen.

Han opfordrede til et lige så stærkt samarbejde, efter at den nye lov om forenkling af erhvervsfremmesystemet formentlig snart bliver vedtaget i Folketinget og centraliserer erhvervsfremmeindsatsen.

- Centraliseringen vil gå særligt ud over os, som ikke lægger tæt på en vækstdynamo som Aalborg.

- Hvis vi vil have bosætning og nye borgere til vores område, må vi selv skabe de jobs, som er en forudsætning for tiltrækning af nye borgere.

- Der kommer ikke nogen udefra og skaber jobbene for os. Vi har derfor en stærk tradition for at stå sammen og i fællesskab gøre noget ved vores muligheder og udfordringer. Som når Erhvervshus Nord, Frederikshavn Havn og Frederikshavn Kommune rykker sammen og arbejder for at få en udenlandsk virksomhed som M.A.R.S til at etablere sig her, sagde Karl Erik Slynge, formand for Frederikshavn Erhvervsforening og Frederikshavn Erhvervsråd.

De tre foreninger driver i fællesskab Erhvervshus Nord, som også har en kontrakt med Frederikshavn Kommune om en lokal erhvervsfremmeindsats.

Traditionen tro holdt borgmester Birgit S. Hansen også en tale for erhvervslivet.

- Der er så meget entreprenørskab og et stærkt erhverv i Frederikshavn Kommune. Og når vi mødes til et arrangement som dette med godt 500 deltagere - ja, så emmer det af energi og ressourcer. Og den der lyst til samarbejde mellem kommune og erhverv, det er en af vores store styrker, sagde Birgit Hansen.

Eftermiddagens indslag var en udgave af Mads og Erhvervspanelet med Mads Steffensen i den vante værtsrolle, og et panel bestående af CEO i Kopenhagen Fur Jesper Uggerhøj, cheftræner i BSV Peter Bredsdorff-Larsen og skuespillerinde Anne Sofie Espersen.

Mads Steffensen mødte op på trods af et brækket kraveben og to brækkede ribben og styrede på rutineret vis panelet gennem dilemmaerne og tog rollen som djævelens advokat.

De tre paneldeltagere skulle give gode råd til ’Berit’ og ’Preben,’ som blev dæknavnene for personerne i dilemmaerne, som handlede om alt lige fra, om man behøver dele sin arbejdsplads’ opslag på Facebook og Linkedin, om man kan ’tvinge’ sine udenlandske ansatte til at tale dansk, og om man kan flirte og modtage gaver fra en kunde.

Mads Steffensen rundende seancen af med at sige, at hans råd til alle, der kom og fortalte ham et dilemma, er: tag nu en god snak om det!

Aftenen blev sluttet af med spisning og networking

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...