KOMMUNEN: PixlArt er på turné rundt til kommunens plejecentre med den digitale fotoudstilling ”Længe Leve”, og søndag aften var turen kommet til Østervrå Ældrecenter.

”Længe Leve” er et bredt udsnit af den over 500 billeder store udstilling om Dronning Margrethes liv, som PixlArt har haft på programmet i sin udstillingshal i foråret og sommeren. Foreningens store mobile galleri PixlBox var søndag aften kørt i stilling foran ældrecentret, så beboere og personale kunne sidde trygt og varmt indendørs – og meget vigtigt på afstand.

Præcis kl. 19 sad beboerne klar forsynet med et glas sherry, så de kunne ”skåle” med majestæten. Fra begge etager blev der kigget med og kommenteret på barnebilleder af dronningen, hendes møde med prinsen, forlovelsen, brylluppet, kjolerne og meget mere fik bemærkninger med på vejen.

Dronningens 80 år er ikke kun en skildring af majestætens liv fra vugge til nu. Den er også et tidsbillede for netop aftenens tilskuere, hvor nogen tilmed har levet længere end det, og kan huske rigtig mange af de begivenheder, de blev præsenteret for – projekteret op udvendigt på bussen.

Besøget i Østervrå var det sjette plejecenter af i alt 10, som PixlBox har været eller kommer forbi, for turnéen fortsætter i indeværende uge, hvor den kommer til Sæby torsdag den 29. oktober.

- Det har været en virkelig god oplevelse at komme rundt, fortæller formand for PixlArt Tao Lytzen, vi har mødt kæmpe stor og positiv respons over alt, og meldingen er, at vores tilbud kommer på det helt rigtige tidspunkt, hvor der måske ikke sker så meget andet.

- Vi er fulde af beundring for personalet, som alle steder har gjort sig ekstra umage for at give beboerne en god oplevelse. Der har været meget fokus på, at alle beboere skulle være med, og det betød bl.a. at vi på et center viste udstillingen tre gange.

PixlArts flotte magasin med billeder af dronningen supplerer besøget, så der også i de efterfølgende dage kan blive anledning til at kigge i magasinet og få en snak om – ikke kun aftenens oplevelser med også personlige erindringer og oplevelser – måske med de royale?

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...