Der venter borgerne i Skagen en oplevelse, som hele verden mærker, hvis de siger JA til at samle ind for Røde Kors søndag 4. oktober.

Det bliver nemlig en gåtur, der vil gøre verden til et bedre sted.

Herhjemme vil nogle af de indsamlede midler gå til udsatte børn, da corona-krisen har ramt dem og deres familier ekstra hårdt, så de nu står i en endnu dårligere situation end før.

En del af pengene fra indsamlingen vil også gå til krigsramte børn i Syrien og Yemen, der ikke får den mad, skolegang eller omsorg, som de har brug for. I dag er 8,4 millioner syriske børn påvirket af krig, mens 2 millioner børn er så underernærede i Yemen, at deres liv er i fare.

Nogle af de indsamlede penge vil også nå familier i flygtningelejre, hvor corona-virussen netop nu gør deres liv endnu mere sårbart, da de ikke har adgang til håndsprit, sæbe eller rent vand.

Men det bliver også en gåtur med mulighed for en masse sjove og gode oplevelser for indsamlerne.

Et JA til at samle ind 4. oktober kan for eksempel bruges til at tage børnene med og give dem perspektiv på verden. Til at tage en sommerferieflirt med på date. Eller til at tage en god ven under armen og blive opdaterede på hinandens liv undervejs. Og måske venter der en spændende overraskelse, når en fremmed åbner døren.

En rute samler typisk 1.000 kr. ind – for de penge kan Røde Kors give:

1 hel måneds mad til 20 krigsramte børn

Akut lægehjælp til 4 sårede, der har brug for en ambulance

Livreddende sæbe og håndsprit til 100 personer i corona-ramte områder ude i verden

6 måneders støtte til et sårbart barn i en udsat familie i herhjemme

En vigtig og oplevelsesrig dag på ferielejr for 5 udsatte børn i Danmark

Der vil selvfølgelig blive taget højde for corona-restriktioner. Både ude på udleveringsstederne og på ruterne. Vi passer på hinanden.

Meld dig som indsamler hos Røde Kors i Skagen på 26713071 eller tilmeld dig på www.rødekors.dk/indsamler eller telefon 7010 0000.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...