SKAGEN: Trigon Fonden bygger to nye helårshuse til sclerose- og kræftpatienter, og fredag klokken 12 er der rejsegilde på de to huse med deltagelse af ledelsen fra Scleroseforeningen og Kræftens Bekæmpelse

Trigon Fonden bygger en helt ny bydel i Lille Skagen og det kommer også sclerose- og kræftpatienter til gode. Fonden bygger nemlig to helårshuse til henholdsvis Scleroseforeningen og Kræftens .

Det er bestyrelsesformanden for Trigon Fonden - Karsten Bøgh - der står bag initiativet, og det er ikke tilfældigt, at det er patienter fra Scleroseforeningen og Kræftens Bekæmpelse der får glæde af det.

Karsten Bøghs egne forældre døde nemlig af henholdsvis kræft og sclerose, og faderen var med til at starte Trigon. Derfor ligger det tæt på hans hjerte at gøre noget ekstra for mennesker, der slås med de to sygdomme:

- Vi bygger to nye huse, der bliver fantastiske for patienterne at opholde sig i. Moderne, men samtidigt tro mod Skagens arkitektur. Tæt på havet og naturen. Det bliver virkelig et sted med plads til en pause fra sygdommen, og hvor jeg håber, at familierne kan være sammen uden for mange bekymringer, forklarer han.

Området i Skagen, hvor Trigon – ud over de to huse – er i gang med at bygge flere huse, bliver et idyllisk område med ægte Skagen-stemning, som man kender det fra områderne Vesterby og Østerby. Det bliver områder, der lægger op til social fællesskabsfølelse med åbne forhaver og små veje, der bugter sig:

- Vi er meget beærerede over den flotte gave. Trigon Fonden gør det muligt for en lang række af vores medlemmer at komme på ferie i de skønne huse i Skagen. Vores medlemmer har ofte en hverdag præget af sygdommen, og denne mulighed kan give dem et afbræk fra hverdagen. Det har stor betydning for mennesker med sclerose i Danmark, at de får en mulighed som denne, siger Klaus Høm, direktør i Scleroseforeningen.

Det er ikke kun Scleroseforeningen, der er glade – det er Kræftens Bekæmpelse også:

Kræftpatienter og familier får tiltrængt frirum

- Vi er meget taknemmelige for den rørende gestus fra fondens side. At kunne opholde sig i et dejligt hus i Skagen vil for mange kræftpatienter og deres familie give et tiltrængt frirum i en krævende tid med kræft, siger Bo Andreassen Rix, afdelingschef i Patient- & Pårørendestøtte, Kræftens Bekæmpelse.

Husene i Lille Skagen er tegnet af LBB3 Arkitekter og kan bookes fra sommeren 2019. Det bliver muligt at benytte dem hele året, da det er helårshuse og Skagen er jo dejlig at besøge hele året.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...