Efter 35 års virke i Vendsyssel - de seneste 15 år i Sæby - lukker Doris og Frants Kristensen butikken

SÆBY: Nordjyllands og Sæbys ukronede ravkonge abdicerer for efter næsten 15 år med ravbutik og værksted i Algade, lukkede ægteparret Doris og Frants Kristensen butikken torsdag 5. juli.

Ejendommen fra 1863 med forretning og privatbeboelse har været sat til salg i flere år, og der har da også været flere interesserede købere, men af forskellige årsager har vi ikke kunnet få en handel på plads, oplyser Doris Kristensen.

Ægteparret havde med succes drevet ravsliberi og butik i en snes år i Skagen, inden de grundet en tvist om udvidelse af tagkonstruktionen på parrets hus, med den daværende Skagen Kommune, valgte de at flytte til Sæby.

Frants Kristensen har i årene udgivet flere bøger om tilvirkning af rav og når medierne skal indhente viden om forskellige ravforekomster og hvor man med fordel kan finde ”nordens guld”, er det altid Frants, der er blevet citeret eller, som eksperten er kommet i studiet, for med sin rolige og behagelige stemme at formidle alt om ravets forunderlige verden.

I den seneste uge har der været stor søgning til butikken og kunderne udtrykker stor beklagelse over, at forretningen lukker. Det er ikke kun byens lokale borgere, der vil komme til at savne butikken, men i høj grad også de mange turister, som vil komme til at gå forgæves.

Frants fortæller, at der i dag kun findes 4-5 ravslibere rundt om i landet og at han senest har modtaget ordre på reparation af et smykke så langt væk fra, som Bornholm.

Selv om butikken lukker, vil Doris og Frants fortsat sælge smykker af det gyldne harpiks, men fremover bliver det gennem netbutikken – www.ravsliberen.dk - fra deres privatbolig og værksted tæt på stranden mellem Lyngså og Voerså.

Og hvis man vi se og mærke på ravsmykket, sælges de hos Galleri Valdemar i Vestergade i Sæby.

Nu ser Doris og Frans frem til at gå på en velfortjent pension, hvor de selv kan disponere over tiden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...