Skagen Bio har to nye vidt forskellige film på programmet.

Tirsdag 13.november og onsdag 14.november vises filmen BlacKkKlansman - den nye Spike Lee joint, som instruktørens film populært kaldes.

Instruktøren Spike Lee tager i denne film fat i det altid aktuelle emne om racediskrimination. Og med stor entusiasme leverer han en forrygende, humoristisk, bemærkelsesværdig og spændende præstation.

Det er bestemt ikke uden grund, Spike Lee omtales som vor tids Martin Luther King - bare med biografen som formidlingsplatform.

Filmen har fået forrygende anmeldelser og er ganske enkelt instruktørens bedst sælgende film i over 10 år.

Filmen er en undercover-politihistorie baseret på virkelige hændelser i Colorado i 70’erne.

Ron Stallworth er i 1972 blevet ansat på politistationen som den første sorte betjent, og han tager på egen hånd initiativ til at infiltrere den lokale Ku Klux Klan.

Han ringer dem simpelthen op og med sin mest hvide stemme erklærer han sig vældig interesseret, og han aftaler et møde med Klanen.

Da Ron Stallworth jo er sort, kan han jo ikke så godt møde op hos Klanen, og derfor overtager den jødiske politimand Flip hans identitet, og så gør de ellers klar til at få ram på racisterne.

Med et plot og suspense for alle pengene er BlacKkKlansman en regulær kupfilm, som fungerer for fuld - og underholdende - skrue.

Ron Stallworth spilles på ypperligste vis af John David Washington, og som Ron’s alter ego leverer Adam Driver en fremragende præstation.

Filmen om Freddie

Torsdag 15. november er der premiere på en noget anderledes biograffilm - et biografisk drama.

Det er filmen Bohemian Rhapsody, som er en hyldest til Queen, deres musik og deres uforlignelige forsanger, Freddie Mercury.

Freddie blev en af verdens mest elskede entertainere ved at gå imod strømmen og bryde med traditionerne.

Filmen illustrerer bandets kometagtige karriere gennem deres ikoniske sange og revolutionerende sound. Queen opnår stjernestatus, men til alles overraskelse vælger den plagede Freddie at forlade bandet og fokusere på sin solokarriere.

Efter en svær og tumultarisk tid uden Queen genforenes Freddie med sine bandkammerater umiddelbart inden Live Aid-koncerten i 1985. Selvom han er blevet diagnosticeret med aids, leverer Freddie og Queen en af de største koncerter i rockmusikkens historie.

Queen har cementeret et eftermæle, der til stadighed inspirerer outsidere, drømmere og musikelskere verden over.

Freddie Mercury døde 1991.

I filmen har skuespilleren Rami Malek rollen som Freddie.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...