Kystmuseet med afdelinger i Skagen, Frederikshavn og Sæby har haft 60.711 flere gæster end i 2017

SKAGEN: 2017 blev et publikumsmæssigt rekordår for Kystmuseet. Aldrig før havde så mange besøgt museet, der kom ud med et samlet besøgstal på 242.110 gæster.

- Et så voldsomt resultat forpligter, og straks tallet var gjort op lagde museets personale sig i selen for at gøre det endnu bedre i 2018, og det lykkedes. Kystmuseet kommer ud af 2018 med et samlet besøgstal på ikke mindre end 302.821 besøgende. Der er tale om en fremgang på 60.711 gæster, oplyser direktør på Kystmuseet Henrik Gjøde Nielsen.

Opgørelserne for besøgstallene i både 2017 og 2018 er foretaget i henhold til de nye retningslinjer for museumsstatistik, som er formuleret af Danmarks Statistik. 2017 var således første år, publikumstallet blev gjort op på denne måde. Det var derfor med spænding Kystmuseet så frem til resultatet for 2018, som var andet år med optælling efter disse nye principper, men et målrettet arbejde har båret frugt, og målsætningen for 2018 er blevet mere end indfriet.

Der er flere grunde til den flotte fremgang. For det første har der igen i 2018, som det var tilfældet i 2017, været tale om en målbevidst formidlingsmæssig indsats, hvor køb af en enkelt billet giver adgang til fire hovedafdelinger, nemlig Kystmuseet Sæby, Bangsbo Fort, Bangsbo og Skagen. For det andet har museet etableret en lang række satellitudstillinger, som i kortere eller længere perioder har været åbent for publikum. Og for det tredje har Kystmuseet deltaget i en række arrangementer, herunder ikke mindst Frederikshavns købstadsjubilæum men også andre større og mindre arrangementer, med udstillinger, byvandringer, foredrag og havne- og landskabsvandringer, hvilket alt sammen bidrager til det flotte besøgstal.

- Det har krævet en ekstraordinær indsats af det samlede personale ved museet at holde det høje tempo gennem hele 2018, hvilket således har ført til endnu et rekordår på Kystmuseet, pointerer en glad leder for de fire museer.

Besøgstallet betyder også, at Kystmuseet har opnået ikke mindre end to placeringer i Visitnordjyllands Top 10 over de mest populære, nordjyske attraktioner. Her finder vi Kystmuseet Skagen på en 7. plads og Kystmuseet Bangsbo Fort på en 10. plads.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...