Guitarist Mikkel Lentz fra Michaels Learns To Rock har købt det sorte bjælkehus på Østre Strandvej og fortsætter Finns B & B

SKAGEN: Det sorte bjælkehus på Østre Strandvej skiller sig ud fra alle andre huse på vejen, og indvendig er det også helt, helt særligt. Mørke lakerede bjælker, ældre fine møbler, smukke gulvtæpper og masser af billeder og fotografier på væggene. Det meste af indboet bliver da også stående, når Finn Bredahl Jørgensen og Palle Thygesen flytter ud og overlader huset med dets Bed and Breakfast til de nye ejere Mikkel og Rikke Lentz. De overtager nøglen 15. april og åbner for sæsonen 1. maj. Derefter holder stedet åbent til udgangen af september, og det er tanken, at Finns B & B også fremover skal holde åbent i maj, juni, juli, august og september.

- Vi har også besluttet at drive stedet videre med navnet Finns B & B, fordi vi vil bevare det, som det charmerende sted Finn og Palle har skabt, siger Mikkel Lentz.

Mikkel Lentz er og har været med i popgruppen Michael Learns To Rock siden starten i 1988, hvor han er guitarist.

- Faktisk skal vi spille til Skagen Sommerrock med Michael Learns To Rock 27. juli. Det glæder jeg mig meget til, og bandet skal bo på Finns B & B, fortæller Mikkel Lentz.

Han er gift med Rikke, som kommer fra Skagen, og de har tilbragt mange ferier i byen.

- Når vi så er gået på stranden ved Vippefyret og er kommet forbi bjælkehuset, har vi talt om, hvor hyggeligt det så ud.

Derfor besluttede de i august 2014 at tilbringe deres bryllupsrejse hos Finn Bredahl Jørgensen, og de boede tre dage i grevens studie.

- Vi oplevede, at så snart man træder ind i entreen er det gennemført gammeldags og hyggeligt, som om man befinder sig i en anden tid. Det er som at være med i et eventyr eller at være i en bjælkehytte en sommer i Tyrol. At træde ind i en ægte kulisse til en gammel film. Vi havde lyst til at nyde rammerne, være på værelset og i stemningen var skøn.

Drømmen om at eje huset opstod den sommer, og de talte for første gang med Finn Bredahl Jørgensen, om at de gerne ville overtage stedet, som slet ikke var sat til salg. Det passede heller ikke den gang med deres familie, hvor børnene gik i skole i København.

- Men nu er vores børn store, to af dem er flyttet og den yngste taler om efterskole, så nu kan vi flytte til Skagen og udleve vores store drøm, siger Mikkel Lentz.

Finn Bredahl Jørgensen og Palle Thygesen har besluttet at flytte til midtbyen i Aalborg for at begynde et nyt liv.

”Ting har en tid” som den snart pensionerede Finn Bredahl Jørgensen konkluderer. Han fylder 72 år 28. maj og har alle dage selv vedligeholdt bjælkehuset så som at male det. Det var også ham der lavede det om til et pensionat, hvor man i mange år kunne indtage skønne måltider i spisestuen sammen med de andre gæster. Her var der også åndelig føde.

- Jeg har drevet stedet her siden maj 1992 og har satset på at give gæsterne en oplevelse af historien i Skagen og i huset her. Gennem tiden har jeg for eksempel samlet alt, hvad der er udgivet om Skagensmalerne, og den bogsamling skal blive her i huset sammen med møblerne. De nye ejere vil drive stedet i samme stil, og det ved jeg mange af vores stamgæster er glade for, fortæller Finn Bredahl Jørgensen.

Rikke og Mikkel Lentz inviterer til reception og åbent hus, hvor alle der gerne vil se bjælkehuset indefra er velkomne. Receptionen foregår lørdag 20. april fra 14-16.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...