De mange sommerhusgæster, der lørdag ankom til Skagen, blev ikke alene mødt af et imødekommende Sol og Strand-personale, da de ville afhente deres nøgle til sommerhuset. Mette Hardam (V), der er udvalgsformand for Kultur og Fritid, var også mødt op for at ønske dem en god ferie.

Det var Feriehusudlejernes Brancheforening, der havde arrangeret, at borgmestre, viceborgmestre og udvalgsformænd i 27 danske sommerhuskommuner tog del i velkomsten af de mange sommerhusgæster.

2020 var frygtet at skulle blive en katastrofe for udlejningsbranchen, da det blev besluttet at lukke de danske grænser den 13. marts. Branchen har mistet 3,4 millioner udenlandske overnatninger i danske feriehuse i det første halvår af 2020. Dog ændrede det billede sig 15. juni, da grænserne blev genåbnet, og mange danskere endvidere valgte at holde ferie i deres hjemland.

Hos Sol og Strand Skagen har man denne sommer oplevet en vækst i antallet af danske bookinger – her er der tale om en stigning på 93 procent fra 2019 til 2020.

- Vi har i perioden fra uge 27-33, som vi betegner som højsæson, haft 1124 danske bookinger i år i forhold til 581 bookinger samme periode sidste år. Samtidig oplever vi i år, at sæsonen er forlænget – eksempelvis havde vi lørdag dobbelt så mange ankomster som sidste år, og det betyder, at vi formår at hente en stor del af forårets tabte bookinger ind, siger bureauchef Jakob Risager Gravgaard, der var glad for at få besøg af Mette Hardam.

- Det giver os mulighed for en dialog med nogle af de udfordringer, vi oplever indenfor turistbranchen og desuden var det en fornøjelse at have hjælp fra Mette til at udlevere nøgler. Hun bestod opgaven til UG, og jeg har tilbudt hende at blive ”nøglepige” i uge 29 næste år, siger Jakob Risager Gravgaard med et smil.

Det er anden gang, at Feriehusudlejernes Brancheforening inviterer kommunale repræsentanter til at tage del i velkomsten af feriegæsterne. I år havde foreningen også indbudt sommerhusejere, og derfor var Dan Christensen, der udlejer sommerhus i Skagen, også til stede.

- Vi har i år valgt også at invitere nogle sommerhusejere, som på vegne af alle sommerhusejere får et klap på skulderen for, at de udlejer deres hus. Uden huse – ingen gæster og uden gæster – ingen lokale arbejdspladser, siger Poul Fejer Christiansen, der er vicedirektør i Feriehusudlejernes Brancheforening.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...