Han kan skrive udenrigsminister, finansminister og skatteminister på sit CV, men alligevel brast den politiske drøm for tidligere næstformand i Venstre Kristian Jensen. Onsdag den 18. marts, kl. 19.00-21.00 fortæller han på Frederikshavn Bibliotek sin helt personlige oplevelse af mere end 20 år i centrum af dansk politik.

Skønhed og brutalitet i politik er overskriften på foredraget med Kristian Jensen. Han kan om nogen skrive under på foranstående. Indtil for et halvt år siden stod han måske på tærsklen til statsministeriet – eller i det mindst til rollen som partiformand. Sådan skulle det ikke være – en anden blev kørt i stilling til opgaven. For rullende kameraer og med tårer i øjnene meddelte Kristian Jensen danskerne, at han trak sig fra sin position som næstformand i Venstre.

Kristian Jensen lærte på den hårde måde, at politik er brutalt og uden retfærdighed. For hver en jublende nyvalgt MF’er, må en slukøret ”taber” fylde de flyttekasser, der allerede morgenen efter valget vidner om nye tider. En vild kontrast til det er, at politik på samme tid kan være smukt og ekstremt skabende.

Kristian Jensen er født og opvokset i Lemvig og blev valgt ind i Folketinget i 1998. I årene 2009-2019 var han næstformand for Venstre, og i perioden 31. august 2019 - 21. september 2019 var han fungerende formand for partiet. Derudover har han stået i spidsen for tre ministerier. I dag er han folketingsmedlem og gruppeformand for Venstre.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...