IDERIG: Siden Byfonden overtog driften er parken vokset og der er sat kurs på den fortsatte udvikling

FREDERIKSHAVN: Det er et år siden Frederikshavn lancerede begrebet Poesipark.

Inspirationen kom fra vores norske venskabsby Larvik, hvor ideen allerede har ført til en kæmpe samling af poesi rundt om i byen.

Og på blot et enkelt år, når Frederikshavn ikke i nærheden af den store samling, vi finder i Larvik.

Det har afgjort heller ikke været målet - for en poesipark skal vokse stille og roligt, så den får fodfæste i den by, den har valgt at slå sig ned i.

Men 12 værker er det blevet til siden Open by Christmas 2017, hvor Poesiparken blev indviet.

Det er 12 meget forskellige værker - det seneste placeret ud for den gamle Alpha-fabrik i Søndergade og sponseret af Socialdemokratiet i Frederikshavn.

- I Byfonden er vi helt beviste om, at vi træder stien, medens vi går. Nok er vi inspireret af poesiparken i Larvik, men vi er nødt til at finde vores egen måde at skabe en poesipark på, siger Casper Sørensen, der er bestyrelsesmedlem i Byfonden, som har driftsansvaret for Poesiparken.

Det sker ikke sjældent, at folk spørger, hvor Poesiparken ligger, og det spørgsmål er ikke så enkelt at svare på.

- Vores poesipark er ikke et konkret sted - den er spredt ud over hele byen. Og vi er allerede i gang med at beskrive en rute, som vi ser poesiparken udvikle sig ud af, siger Casper Sørensen, der forventer, at den rejse vil være endeløs.

- Vi bliver aldrig færdige, siger han.

Siden Byfonden overtog driften er der blevet arbejdet på at skabe en model, der umiddelbart er let at håndtere - uanset om man er sponsor, idemand eller har gode input til, hvor poesiparken kunne udvikle sig hen.

- I praksis fokuserer vi på tre ting:

- Vi samler på poesi - linjer som vi kan bruge når der dukker muligheder op, for at få poesi op i byen

- Vi samler på steder, hvor det kunne være godt at placere poesi.

- Og vi samler på sponsorer: Virksomheder, organisationer eller foreninger, som lige kunne have lyst til at bidrage med den pose penge, som Byfonden ikke har selv, siger Casper Sørensen.

Og i forhold til alle tre elementer er ballet åbnet for, at også private kan deltage.

Så har man et stykke poesi, man synes kalder på en plads i Frederikshavn, så skal man bare tage fat i Byfonden.

Det gælder også hvis man lige har set et sted, der kalder på et værk - eller man har fundet lidt ekstra penge på kontoen, som man gerne vil give videre til udvikling af Poesiparken.

- Vi er åbne for alle henvendelser - og alle input vil blive anvendt målrettet til at forme Poesiparkens udvikling, siger Tove Varmløse Malmberg, der er sekretær for Byfonden.

Derfor har Byfonden nu oprettet en poesibank, en stedbank og en sponsorbank - og det betyder at man hele tiden samler forråd ind, så når der er en udløsende faktor, vil der også være noget at vælge mellem på de tre bankhylder.

- Man kan sige, at Poesiparken i Frederikshavn bliver ligeså god og stor, som byen vil, og derfor håber vi på mange henvendelser, så vi kan få sat noget ind på de forskellige konti - penge, ideer til værker eller ideer til steder, siger Tove Varmløse Malmberg.

Poesiparken vil altså meget gerne begaves med en ide til poesi, konkret steder, og ikke mindst en pose penge.

- Der er ingen fast skabelon for, hvor Poesiparken skal se ud på sigt. Den er dynamisk og vokser gennem dialog - og det er netop den dialog vi nu indbyder hele byen til at være med i, siger Tove Varmløse Malmberg, der opfordrer alle til at kigge sig om i byen for at finde velegnede steder til poesiparkens værker og til at grave i poesiens verden for at finde tekster, der kan matche vores by.

- Og skulle man finde midler, og har lyst til at være medskabende, så tager vi gerne imod, siger Tove Varmløse Malmberg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...