Udstillingen ”Længe leve” lever stadig! PixlArt i Østervrå har valgt at forlænge udstillingen helt frem til 1. september, så hvis du ikke nåede at se den eller gerne vil se den igen, så er alle chancer åbne fra lørdag den 13. juni.

Planen var, at udstillingen skulle løbe frem til sidst i maj, som en hyldest til vores dronning i anledningen af hendes 80 års fødselsdag. Herefter var udstillingshallerne booket til anden side, men som vi alle ved, så er der ikke noget, der helt er, som det var før den 12. marts – heller ikke hos PixlArt. – Vi havde i den grad glædet os til at hylde vores regent, så det var noget af en mavepuster, da vi, en måned før hendes fødselsdag, måtte lukke det hele ned, indrømmer formand Tao Lytzen. Vi havde jo set frem til den store kulmination omkring den 16. april, men nu får vi heldigvis en ny chance for at fejre dronningen. Vi håber og tror på, at vi, med forlængelsen, også kan imødekomme mange andres ønske om det samme.

De fleste kan vist godt blive enige om, at efter en periode, hvor vi alle sammen har isoleret os, så har vi opdaget, at kulturen har en stor betydning for vores mulighed for og lyst til at samles om noget – præcis som dronningen er vores nationale samlingspunkt. Vi glæder os til at åbne igen, også fordi vi her under nedlukningen har oplevet, at rigtig mange har efterspurgt muligheden for at se udstillingen.

Fem år fødselsdag

Åbningsdagen, lørdag den 13. juni er helt særlig, det er nemlig fem år siden PixlArt åbnede sin første udstilling – den gang med den kendte krigsfotograf Jan Grarup. I løbet af de fem år har foreningen PixlArt i den grad udviklet sig, ikke bare i den tidligere kirke i Østervrå, men også været særdeles udfarende – bl.a. udvidet med flere undervisningsforløb og en mobil udstillingshal plus meget mere.

Udstillingen ”Længe leve”, der er foreningens hidtil største satsning, har været på tegnebrættet i over to år. I mere end 500 udvalgte billeder af vores dronning skildrer udstillingen hendes liv fra ganske få dage gammel til i dag i både privat og offentligt regi. Et portræt af et barn, et ung menneske, en kvinde, en mor, svigermor, farmor, hustru, kunstner og regent. Suppleret med det kan gæsterne opleve stort set alle dronningens nytårstaler, som i sig selv også er et portræt af dronningen gennem årene – både personligt og i hendes budskaber til befolkningen.

Udstillingen kan ses lørdag og søndag fra 13. juni og frem til 1. september fra kl. 11-17. I højsæsonen fra den 1. juli til 16. august udvides åbningstiden til at være torsdag til søndag fra kl. 11-17.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...