FARE: Beredskabsstyrelsen og Danske Beredskaber advarer om øget brandfare i knastør natur. Følg udviklingen og find gode råd på Brandfare.dk

De seneste uger har budt på varmt og tørt vejr mange steder i landet. Når det samtidig blæser, er der øget risiko for, at der kan opstå brand i det fri eller i haven.

Derfor er det en rigtig god idé at tjekke Brandfare.dk, hvis du skal grille, tænde bål, bruge ukrudtsbrænderen eller lignende, oplyser Dansker Beredskaber i en pressemeddelelse.

På Brandfare.dk finder du gode råd om, hvordan du undgår naturbrande. Der er også et brandfareindeks, der viser risikoen for, at der opstår brand i naturen de kommende fem døgn.

- Selvom sommervarmen ikke er over os endnu, er naturen tør for tiden. Derfor bør man tjekke Brandfare.dk, hvis man for eksempel vil grille eller bruge ukrudtsbrænderen, siger forebyggelsesekspert i Beredskabsstyrelsen Mads Dalgaard.

Gode råd til at undgå brand

Brug dertil indrettede pladser, hvis du skal tænde bål eller grille

Hold afstand til bevoksning

Efterlad aldrig et bål eller en grill, der ikke er slukket helt

Tænd aldrig bål eller grill, hvis det blæser meget eller er meget tørt

Hav altid vand i nærheden, når du tænder bål eller griller

Smid ikke cigaretskodder og lignende i naturen

Ring til 1-1-2, hvis uheldet alligevel er ude

Kombination af parametre

Det er Beredskabsstyrelsen, Danske Beredskaber, som repræsenterer landets kommunale redningsberedskaber, og KL, der står bag Brandfare.dk. Brandfareindekset er udarbejdet af DMI for Brandfare.dk.

- Både mængden af nedbør, luftfugtigheden, vegetationsfugtigheden og vinden er væsentlige parametre i, hvor brandfarligt det er. Kombinationen af disse parametre er indarbejdet i brandfareindekset, og de viser helt typisk farlige tendenser i en så tør april, som vi ser i år, siger beredskabschef ved DMI, Knud-Jacob Simonsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...