Skolestarten skydes i gang i næste uge

KOMMUNEN: I august bliver der igen tæt trafik på skolevejene, når omkring 650.000 børn landet over kommer tilbage fra sommerferie. Vis ekstra hensyn til både små som store skolebørn, lyder opfordringen til bilisterne.

For alle børn kan være meget impulsive i trafikken.

I 2018 var der 286 børn mellem 6-17 år, der kom til skade i trafikken, og 10 børn i samme aldersgruppe, der mistede livet på vejene, viser tal fra Vejdirektoratet.

I næste uge starter cirka 6.200 børn i skole i Frederikshavn Kommune efter sommerferien.

Det betyder, at de nu igen kommer ud i trafikken, hvor de går eller cykler til og fra skole og fritidsaktiviteter.

Derfor er Frederikshavn kommune, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden i de kommende uger massivt til stede ved skolerne med kampagnen ”Børn på vej”.

Kampagnens budskab til bilisterne er: Sænk farten, vær ekstra opmærksom og vis hensyn.

Det er ikke kun de yngste skolebørn, man skal holde ekstra øje med.

Mens de fleste godt ved, at de små børn kan opføre sig impulsivt og løbe over en vej uden at se sig for, så er det også vigtigt at vide, at det samme gælder for teenagerne.

- Selv om teenagerne har mere erfaring med at færdes i trafikken, så kan de også være impulsive, overmodige og uopmærksomme på grund af deres mobil.

- Derfor skal der gerne ringe en lille alarmklokke hos os voksne, når vi møder børn i trafikken - uanset hvor gamle børnene er, siger Rosa Nissen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

For at gøre skolevejene mere sikre og trygge gennemfører politiet derfor kontrol på skolevejene i august.

Meget tyder nemlig på, at der stadig er plads til forbedring hos bilisterne.

Da politiet i januar gennemførte kontroller på landets skoleveje, blev flere end 3.000 bilister sigtet for at køre for stærkt.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...