De stjæler ikke huset, men måske nogle af de byggematerialer, man netop har fået leveret

SKAGEN: Foråret er det tidspunkt på året, hvor mange går i gang med renovering af huset.

- Desværre sker det af og til, at byggematerialer og tilbehør bliver stjålet fra garager, carporte og skure.

Så bliver det ekstra surt at få startet op på de vedligeholdelsesopgaver, man havde planlagt, og man bliver nødt til at udsætte et spændende byggeprojekt, siger Tina Bilstrup Philipsen fra GF Nord.

Selv om man aldrig kan sikre sig 100 procent mod tyveri, er der nogle forholdsregler, man kan tage, som mindsker risikoen for at få besøg af ubudne gæster.

Det handler om at gøre, hvad man kan for at forebygge tyveri.

Således kan det være en ide at dække byggematerialer til med presenninger, køre bilen hen foran de udsatte ting eller låne naboens carport til opbevaring. I det hele taget forsøge at sætte materialerne så langt ude af syne for forbipasserende som muligt, og her er det klart, at en stor parcelhusgrund giver bedre muligheder for at skjule materialet end et lille byhus.

Der er store forskelle på forsikringer og deres dækninger, når det kommer til byggematerialer.

Derfor bør man tjekke, hvordan ens forsikring dækker tyveri, og eventuelt kontakter sit selskab, hvis man tvivl, om man har sikret sine byggematerialerne godt nok. Det kan være, at forsikringsselskabet vælger at notere på policen, at man er i gang med et større byggeprojekt.

- Der er ingen grund til ligefrem at invitere ubudne gæster, derfor vil jeg anbefale, at man overvejer en ekstra gang, hvor de indkøbte byggematerialer opbevares henne. Samtidig bør man lige få styr på, hvordan ens forsikring dækker, hvis uheldet er ude, siger Tina Bilstrup Philipsen fra GF Nord.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...