Kom til foredrag om fænomenet erindring belyst af Judy Gammelgaard

FREDERIKSHAVN: Erindring er det stof, som livet væver sin mening af. Ville et liv uden erindringer ikke netop virke både tomt og identitetsløst?

Frederikshavn Bibliotek inviterer tirsdag 12. marts til foredrag om fænomenet erindring belyst af dr. phil. Judy Gammelgaard.

- Der er så meget, vi mennesker går og husker. Vores navn, vores fødselsdag, hvornår børnene skal hentes fra dagplejen og begivenheder fra et langt liv levet. Der er endnu mere, vi mennesker glemmer. En tilfældig forbipasserende, en tabt sut i en barnevogn eller en handske efterladt på biblioteket. Men der er også ting, som vi mennesker hverken husker i hverdagen eller glemmer for evigt. Oplevelser der glider ind i bevidstheden, men aldrig ned i glemslen. Det er erindringer, lyder det fra arrangøren.

Aftenens gæst Judy Gammelgård er dr. phil., lektor emeritus og psykoanalytiker, og hun er ekspert i menneskets erindring.

Ifølge Gammelgård kan erindringer ikke kun være med til at give mening i tilværelsen, men også fungere som kilde til både kreativitet og smerte.

Da forfatteren Marcel Proust eksempelvis dyppede sin berømte madeleinekage i en kop te, vækkede han ikke blot barndomsminder, men også en skaberkraft, der i de følgende år skulle komme til at producere et af verdenslitteraturens største og mest imponerende værker – På Sporet af Den Tabte Tid.

Judy Gammelgård understøtter sit foredrag med litteratur, psykoanalyse og filosofi bl.a. med udgangspunkt i netop den skarpsindige tænker Marcel Proust men også i udgivelser af Sigmund Freud, Søren Kierkegaard og Virginia Wolf.

Billetter til foredrag finder du på bibl.frederikshavn.dk eller ved at henvende dig på dit lokale bibliotek.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...