JOBRETNING: Erhvervsdag på Martec

FREDERIKSHAVN: Der var masser af lys og liv på den eller lidt kolde og grå november morgen på Martec, da en lang række store, mellemstore og små firmaer valgte at rykke indenfor for en dag.

Både studerende og virksomheder fik rig lejlighed til at møde hinanden – og det var tydeligvis til gensidig nytte og interesse.

De deltagende virksomheder var meget tilfredse med de studerendes engagement og målrettethed - og når man spørger de studerende, tyder det på, at de er på bølgelængde med virksomhederne.

- Jeg har fået nye input, og mødt virksomheder som jeg ikke kendte i forvejen. Det har ført til nye idéer og tanker om hvordan resten af min uddannelse skal sammensættes. Det er også spændende at møde tidligere studerende, som står på en del af standende, og høre om alt de har fået ud af at uddanne sig på Martec, fortæller Dan Thygesen, der er maskinmesterstuderende,

For direktør Pia Ankerstjerne er Erhvervsdagen vigtig både i forhold til Martecs mission om at levere kompetent arbejdskraft til industrien men også for at sikre fortsat erhvervsøkonomisk vækst i regionen.

- Martec samarbejder med virksomheder i hele Danmark. Det er utroligt vigtigt, at vi som maritim uddannelsesinstitution har fingeren på pulsen og ved hvad der rør sig i industrien. Samtidigt vil vi gerne give virksomhederne mulighed for at møde vores studerende, fortæller om deres produkter og måske endda indgå en praktik – eller ansættelsesaftale med en af de studerende.

- Det er også dejligt at gense mange af de ”gamle” studerende – som præsenterer deres egen virksomhed og engagerer sig i uddannelsernes fortsatte udvikling. Det var en fantastisk dag med masser af netværk og erfaringsudveksling, siger Pia Ankerstjerne.

Martecs erhvervsdag er et vigtigt initiativ i mødet mellem det maritime erhverv og de kommende tekniske og maritime dimittender, for at sikre kontinuerlig interesse for, og rekruttering af, kvalificeret arbejdskraft til Det Blå Nordjylland.

- Ser vi isoleret set på maskinmestrene er de efterspurgte, da de har stærke kvalifikationer, som er tilpasset branchens behov. Det gælder både jobs i produktionen, design, projektledelse, salg, operation og ledelse i virksomheder i hele den maritime værdikæde, f.eks. på værfter, hos udstyrsproducenter, service & reparationsvirksomheder, siger Christine Lunde, direktør i Marcod.

Der er meget stor opbakning, både blandt virksomheder, studerende og branchen generelt.

Tidligere studerende kiggede forbi

En af de ”gamle” studerende som var til stede på dagen var Dean Rasmussen fra Ballard Power Systems.

- Det næsten ligesom at være hjemme igen. I min nuværende position som repræsentant for Ballard, får jeg mulighed for at give lidt tilbage. Jeg har en god idé om hvilke overvejelser, tanker og måske endda bekymringer, de studerende kan gå rundt med. På erhvervsdagen får vi mulighed for at fortælle præcis hvad det er vi laver til dagligt, og fortælle om de praktikmuligheder vi har med, siger han.

Den store interesse er et udtryk for, at industrien efterspørger højt uddannet teknisk og maritim arbejdskraft.

Alle Martecs uddannelser er kendetegnet ved at bygge på håndværksmæssig og praktisk erfaring som kan anvendes både på land og til søs.

Praktikken kombineres med bred teoretisk viden om teknologi, ledelse, miljø og sikkerhed.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...