Elever fra Skagen Skole besøgte Drachmanns Hus, Kystmuseet, Skagen Kirke, Biblioteket i Kappelborg og Det grå Fyr

SKAGEN: Både benmuskler og de små grå hjerneceller kom på arbejde, da godt 100 af de ældste elever fra Skagen Skole i onsdags cyklede rundt til fem af Skagens kulturelle højborge, nemlig Drachmanns Hus, Kystmuseet, Skagen Kirke, Biblioteket i Kappelborg og Det grå Fyr.

De fem institutioner havde i samarbejde organiseret den snart traditionelle "Kulturcykeltur" for 7., 8. og 9. klasserne, som på skift besøgte institutionerne.

I Drachmanns Hus beskæftigede klasserne sig med skagensmaleren og digteren Holger Drachmann. Under en kort introduktion i kunstnerhuset var elevernes opmærksomhed helt i top.

Bagefter løste de opgaver med udgangspunkt i, hvad de lige havde hørt og set.

Opdelt i fire grupper løste klasserne fire kategorier: Lav en illustration af et digt skrevet af Holger Drachmann; Fup eller fakta om Holger Drachmann, hans hus og have; Find Holger! Udpeg Holger Drachmann blandt 11 fotos af yngre og ældre mænd; Skriv antonymerne til 15 ord.

I Skagen Kirke viste eleverne, at en nadverbænk kan bruges til andet end altergang. Der blev arbejdet med kirkequiz, alterbilleder, kirkeord og religiøs kunst sat sammen af historien om Skagen kirke og kunsten der i.

Den nordligste station på cykelturen var Det Grå Fyr, hvor eleverne konkurrerede om at finde føde nok til at deres "fugleunger" kunne overleve i reden.

På trods af at formiddagen bød på både silende regn, særdeles frisk vind (men heldigvis også sol) holdt humør, gå-på-mod og godt samarbejde i alle de deltagende klasser. Klasserne var meget jævnbyrdige, og dommerpanelet måtte derfor træffe svære valg under vurderingen af, hvem der skulle løbe af med sejren.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...