Museet Simons Raaling og Turist-Info i Aalbæk markerede sommerafslutningen med maner, fredag 30 august

I museets have – også kaldet æblehaven – var der inviteret til koncert med koret Optimisterne fra Skagen og Aalbæk, tilsat kaffe, kagebord, korsang og fællessang.

Omkring 50 personer havde en hyggelig dag i haven, hvor solen ind i mellem brød gennem skyerne.

Formand for museet Knud Bilde bød velkommen og håbede, at vi ville få et par fornøjelige timer i selskab med Optimisterne.

Ved bordene blev der snakket og hygget over kaffen, inden det 18 mands store kor Optimisterne gik på. Under ledelse af musikskolelærer Agnethe Harding på keyboard, startede koret med fællessang og fik alle med på sange fra Højskolesangbogen.

Koret startede sin 1. afdeling med lokale sange fra omegnen. Som en hyldest til Inger Lauritzen fra Lønstrup, der fornylig gik bort, sang de flot Himmel og Hav. Mere lokalt blev det, da koret sang Asernes land, som er med tekst og musik af Hanne Troldborg, Raabjerg. Den handlede om Skiveren-Raabjerg og lidt fra Aalbæk.

Ikke et øje var tørt, da koret sluttede første afdeling med en dansk tekst til Last Farewell. Den er skrevet af Bente Sørensen fra Aalbæk, som for 21 år siden skrev den til sin mands 50 års fødselsdag. Hun sad blandt tilhørerne i æblehaven og kalder den selv Kurt´s fødselsdagssang.

Fra Højskolesangbogen blev der igen sunget fællessange, inden koret gik i gang med 2. afdeling. Sange som Sensommervisen og Solskinsvejr i september kunne ikke være mere passende på en sådan smuk dag.

Selvfølgelig krævede tilhørerne et ekstranummer og det fik de i form af Kim Larsens Papirklip.

Smuk sang og hygge under åben himmel i en dejlig have, var hvad tilhørerne kom for og det fik de.

Knud Bilde kunne oplyse at museet har haft omkring 500 gæster i sommerperioden, både som enkelte og i grupper, der ville se museet. Det er tilfredsstillende fortæller han. Selvom museet nu lukker ned for sæsonen, kan der stadig åbnes for en rundvisning af grupper. Desuden har museet åbent i uge 42 i efterårsferien. Simons Raaling medvirker også ved julemarkedet Smagen af Jul i Aalbæk.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...