Skagen Bio byder operaelskere inden for

SKAGEN: Skagen Bio afslutter fredag aften i næste uge, 21. juni, forårets operasæson med manér.

Direkte fra det gamle operahus i Paris, Palais Garnier, transmitteres Mozarts opera Don GIiovanni til operapublikum i Skagen der den aften igen kan opleve stemningen og tonerne fra den store verden – og det med hvide duge og lys på bordene, og med mulighed for at købe vin og vand, både før forestillingen og i den halv time lange pause mellem de to akter.

Der vil være en introduktion til både operaen og komponisten kl. 19.10. Transmissionen fra Paris begynder kl. 19.30.

Don Giovanni er det italienske navn for den velkendte spanske superforfører Don Juan, idet librettoen er skrevet af italienske Lorenzo da Ponte.

Han og Wolfgang Amadeus Mozart skrev denne komiske opera, der bestemt har sine mørke og alvorlige sider også, i lyntempo i 1787 efter succesen med Figaros Bryllup samme år.

Nogle vil kende Don Juan-temaet fra Kierkegaards Enten-Eller, den indlagte fortælling En Forførers Dagbog, hvor Kierkegaard, der satte Mozarts opera meget højt, filosoferer over moral og amoral, æstetik og etik.

Don Giovanni (hos Kierkegaard ”Johannes”) er forføreren hævet over moral og samfundsnormer, optaget af at tilfredsstille sine egne lyster.

Hans modspiller, der ganske vist dør i begyndelsen af handlingen, dræbt af Don Giovanni, er kommandanten, der vil forsvare sin datter, Annas, ære. Han vender frygteligt tilbage mod slutningen!

Mellem disse to typer, der repræsenterer amoral og tilbøjelighed, respektive moral og pligt, står den mest interessante figur, Donna Anna, der netop splittes mellem sin lidenskab for Giovanni og sin pligtfølelse over for sin forlovede og sin far.

Der er naturligvis andre kvinder som ”gammeljomfruen” Donna Elvira, som Giovanni kommer for skade at kurtisere for anden gang, og den purunge bondepige Zerlina, der trues alvorligt på sin dyd på selve sin bryllupsdag.

Giovanni synges af baritonen Étienne Dupuis og Donna Anna af Jacquelin Wagner, mens Zerlina synges af det danske talent Elsa Dreisig, årets Opera-kunstner i Danmark i 2017.

Dirigenten er den unge svejtser Phillip Jordan, og instruktøren er den belgiske ”minimalist” Ivo van Hove.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...