Onsdag 31. juli kl. 20, er de atter dansk-svensk aften i Drachmanns Hus. Her kan man opleve Drachmann-Kvartetten i en litterær kabaret med et program om Drachmann, Taube og Bellmann

Holger Drachmann var i sine sidste år meget optaget af Carl Michael Bellmann som han regnede for det største geni i nordisk digtning.

Der vil blive fortalt om, sunget og læst digte af Drachmann og Bellmann. Af sidstnævnte vil man selvfølgelig kunne høre eksempler på Fredmanns epistler og sange. Bellmann var i 1800-tallet meget populær i Danmark, og mange danske dramatikere anvendte hans melodier i deres stykker. Det gælder ikke mindst Jens Chr. Hostrup og Johan Ludvig Heiberg. Mange danskere kender melodierne uden at vise, hvem der ophavsmand til dem.

Også Evert Taube er meget populær i Danmark, og Drachmann-Kvartetten gør sit til, at Drachmann også bliver det.

Kvartetten, der består af Birgit og Poul Bernth samt Ann-Marie Gabrielsson og Jesper Hegaard, kan konstatere, at der også i sommer er stor interesse for Drachmann-aftnerne, derfor vil det være en god idé at gå ind på husets hjemmeside www. Drachmannshus.dk. Her kan man købe sin billet.

I dagene op til den enkelte aften vil der være mulighed for at købe billet i Drachmanns, Michael og Anna Anchers hus og på Skagens Museum.

Causerierne i haven tirsdag og torsdag klokken 11.15 er også populære. Tirsdag fortæller Birgit Bernth om ”Drachmann og damerne”, og onsdag fortæller Poul Bernth om ”Drachmann og Vendsyssel”. Det koster 20 kr. + billet til Drachmanns Hus at overvære causerierne, og det er ikke nødvendigt at forudbestille. I tilfælde af dårligt vejr holdes causerier

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...