Det er den dag, hvor Danmarks udsendte anerkendes for den indsats, de har ydet og yder

KOMMUNEN: 5. september er officiel Flagdag for Danmarks udsendte.

Det er den dag, hvor Danmarks udsendte anerkendes for den indsats, de har ydet og yder.

Dagen omfatter alle, der er eller har været udsendt fra Udenrigsministeriet, Forsvaret, Beredskabsstyrelsen, Politiet og Sundhedsvæsenet.

I år er det 10. gang Flagdagen holdes.

Flagdagen er med til at fortælle fortiden ind i nutiden, så vi husker, at vi aldrig kun står på vores egne usikre ben, men på skuldrene af dem der kæmpede, trodsede fare og død og betalte den højeste pris, fortæller Knud Leimand, der er Kosovo-veteran.

Han opfordrer andre veteraner til at deltage i Flagdagens arrangementer.

- Det er den ene dag i året hvor I synligt anerkendes og fortsat kan være stolte af den indsats I og jeres kammerater gjorde i sin tid. Vel mødt! Dagen er din, lyder det i opfordringen til de 1200 veteraner, der bor i Frederikshavn, Brønderslev og Hjørring kommuner.

Netop på flagdagen indvies veteranstuen på Orlogshjemmet i Frederikshavn.

Rundt om i landet er der etableret veterancafeer hvor veteraner og deres familier mødes til uformelle og uforpligtigende kaffemøder og sammenkomster.

Disse cafeer drives på frivillig basis og understøttes ofte af KFUM.

- Den nærmeste veterancafe i vores nærområde ligger på Understedvej i Frederikshavn. Nærmere bestemt i Orlogshjemmet. Cafeen bestyres af Danmarks frie Veteraner og har åbent den første torsdag i hver måned i tidsrummet 17 til 20, fortæller Knud Leimand.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...