Et samarbejde på tværs af byskiltene i Frederikshavn kommune, så dagens lys en tirsdag eftermiddag i den dejlige have ved Aalbæk Kulturhus. Byerne Aalbæk, Jerup og Strandby/Elling havde sat hinanden i stævne i et samarbejde med Dansk Arbejder Idrætsforbund og afviklede Østkyststævne i Krolf.

Både Jerup og Strandby/Elling har fået anlagt en Krolfbane i år, mens Aalbæk har haft sin i 3 år ved Aalbæk Kulturhus. Alle 3 steder er indmeldt i DAI, og kan hvis det har interesse, deltage i Danmarksmesterskaberne under DAI. Forbundet er medlem af DIF.

Krolf er gennem de seneste år blevet en af de mest populære nye idrætter. Spillet er let at gå til, kræver ikke det store udstyr og giver mange gode snakke og bekendtskaber. Der er over 150 idrætsforeninger i hele landet, som spiller krolf.

Spillet er en mellemting mellem kroket og golf - hvor der spilles på et fritliggende græsareal på cirka 1/2 fodboldbane. Her bruges køller, som vi kender fra kroket - men i stedet for buer, spiller man på huller. Banen, består af 12 huller, som det gælder om at gå igennem med færrest mulige slag.

Denne tirsdag eftermiddag deltog 26 spillere fra de 3 byer. Aalbæk mødte med 10 spillere, Jerup og Strandby/Elling med hver 8 spillere. Stævnet var mere et ”kom godt i gang” og lær spillet at kende.

Fra DAI Nordjylland deltog Poul Sørensen, som efter en kort instruktion og regler, satte spillet i gang med 26 spillere på en gang på den 12-hullers bane. Spillerne skulle gennem banen 2 gange inden der kunne kåres individuelt 1., 2. og 3. plads. Da spillerne var delt op i mikset hold, blev der snakket på kryds og tværs og skabt en god social dag mellem byerne.

I Aalbæk Kulturhus var der blevet disket op med drikkevarer og brød og senere kaffe med kage, som deltagerne kunne forsyne sig med.

- Det er en dejlig dag med samling om Krolf, udtalte Poul Erik Hansen, fra Jerup Senior Idræt. Vi har anlagt en bane ved Jerup Landsbycenter bag ved hallen. Pengene fik vi bevilget gennem DGI´s pulje. Vi påtænker at invitere hele Jerup by på et tidspunkt, til at komme og prøve spillet.

- Godt initiativ fra DAI med sådan et arrangement, hvor byerne samles, udtalte Erik Bang fra SEIF Senior Idræt. Vi har anlagt en bane ved Bannerslundhallen. Indtil videre er vi 8 personer, men vi ved at andre også gerne vil prøve, så vi regner med at der henad vejen kommer flere. Planen er at vi måske også starter indendørs Krolf op i hallen.

Aalbæk Kulturhus har en tirsdagscafé. Det var her idéen med en Krolfbane opstod. Det blev så realiseret for 3 år siden og har været en succes, da den også er åbent offentlig. Det er der rigtig mange turister der har benyttet sig af i sommeren 2020, samt der har været en del unge fra byen, der prøvede spillet af og fik en skøn hyggelig aften i haven, fortæller de fra Lysets Landsby Krolf i Aalbæk.

Planen for Krolf-samarbejdet med de 3 Krolf steder bliver at næste stævne holdes i Jerup torsdag 17. september og senere i Strandby/Elling.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...