- Vi skal gribe folk, når de falder

SKAGEN: - Vi skal gribe folk, når de falder og hjælpe dem tilbage til livet, udtaler overlæge og passioneret sejler Mikkel Anthonisen.

Mandag 15. oktober klokken 19 på kulturhus Kappelborg fortæller han om projektet og sejlskibet Oceans of Hope, der netop har til formål at gribe skleroseramte, og hjælpe dem med at bibeholde troen på et godt liv og en meningsfyldt fremtid.

Mikkel Anthonisen er selv stifter af projektet Oceans of Hope, og sejlede i perioden 2014-2015 jorden rundt med en besætning af dels erfarne sejlere og dels skleroseramte mennesker.

Jordomsejlingen handlede netop om at give mennesker, som var ramt hårdt i livet, en mulighed for at kunne genopbygge deres identitet og troen på sig selv og fremtiden, mens de samtidig var en værdifuld del af et fællesskab med en stærk fortælling og et meningsfyldt formål.

I foredraget sætter Mikkel Anthonisen dette i perspektiv i forhold til vores fælles historie som søfartsnation og til en fælles bevidsthed om, hvordan vores relation til havet altid har været identitetsskabende.

Med sig på Kappelborg har han Iben Skydt, der er vokset op i Frederikshavn, men som i dag er bosat på Fyn. Iben fik i 2012 selv diagnosen sklerose, og gik på få år fra at være viceforstander på en større efterskole til at være piccoline få timer om ugen samme sted.

Et valg som hun selv tog, da sygdommen begyndte at gøre det svært at jonglere med flere ting på én gang, og hukommelsen begyndte at svigte. Iben Skydt sejlede med Oceans of Hope i forbindelse med jordomsejlingen.

Oceans of Hope gæstede senest lokalområdet i forbindelse med FDF’s havnefest i Strandby tidligere i år. Yderligere information og billetsalg på kappelborgskagen.dk samt Skagen Turistbureau.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...