I begyndelsen af juni åbnede psykisk sårbare personer Galleri Siv, hvor de har fundet sammen om et fristed, hvor de i fællesskab arbejder på at komme på højkant igen.

Sommeren over har fem lokale kunstnere udstillet deres meget forskellige værker.

Nu er der kommet nye spændende værker af andre kunstnere i galleriet i Vestergade 9, som blev præsenteret ved en reception fredag den 13. september.

Margit Knudsen fra Albæk, udstiller flere skulpturer i gips og fine kunstværker med tråd på pergament.

Billedkunstner Willy Oien fra Frederikshavn, der tidligere har udstillet på Frederikshavn Bibliotek, viser i Sæby en række motiver med skov og natur under temaet ”Tur i Skoven”.

Som noget nyt har vi arrangeret en ”skattekortsagtig” gåtur fra Galleri Siv til Skovlyst i Sæbygaard Skov og tilbage igen fortæller den ene af initiativtagerne, Anne Kathrine Levorsen.

Ud over at nyde skovens dybe stille ro er der er indlagt små opgaver undervejs hvor børn i alle aldre skal finde den menneskeskabt kunst i naturen. Opdagelserne skal dokumenteret med foto og video som kan indgå som en del af udstillingen.

Efter sommerferien er åbningstiderne ændret til torsdag, fredag og søndag kl 14.00 til 17.30. I perioden den 13. september til 10. oktober arrangeres turene i skoven med start kl. 14.00 til kl. ca. 16.30.

Igennem sommeren har vi haft den glæde, at mange har besøgt vores galleri siger Asbjørn Christensen og her er det specielt Jørgen Frost og Ole Hansens værker der har solgt så godt, at vi har til huslejen.

Vi vil således takke Ole Hansen fra Frederikshavn for at lade sine malerier bibringe god energi i Galleri Siv og Jørgen Frost fra Østervrå for at have hjulpet os godt i gang ved at lade os formidle hans kunstsamling, malet gennem 40 år og for at have givet os selvtillid og gåpåmod.

Efter syv års stilstand som følge af dyb depression og lammelse p.g.a. blodpropper har Jørgen Frost med stor entusiasme genoptaget malerkunsten, og arbejder nu 8-9 timer om dagen foran lærredet.

Det er så livsbekræftende for os, at vi glæder os over at vi kan vise historien igennem 6 små billeder, som er blevet hans første serie efter den store tomhed, fortæller Anne Kathrine.

Jørgen Frost´s billedserie

Billedserien omhandler livsudsnit fra forskellige personer. De små billeder er hver især et billede på det enkelte menneskes situation på et givet tidspunkt i deres liv.

Det første - repræsenterer det rene fordærv, hvor et menneske er sunket ned i mørket.

Det andet - illustrerer et menneske der forsøger at komme fri fra et sjæleligt helvede, hvor det forsøger at komme op til jordoverfladen.

Det tredje - er et billede på det håbefulde menneske for hvem det lykkedes at komme op over jordoverfladen og stige op mod lyset. Det kan være noget forbipasserende, måske noget uden resultat eller noget uden nogen egentlig mening, måske noget socialt i forhold til, hvad man kan præstere. Bare det ikke går det ligesom Ikaros.

På det fjerde billede har menneskets sjæl mødt kærligheden til et andet menneske.

Dette resulterer i det femte billede - hvor et barn hænger i en navlestreng og barnet vokser og det går barnet, som det går børn.

På det sjette billede - er barnets livstræ knækket, og som følge deraf ligger det henad jorden, men det er dog i stand til at skyde et par friske skud i liggende tilstand. Det sidste er et billede på vores situation… Vi kan komme på plejehjem og dog fortsætte med at skyde friske skud og bære blade.

Vi vil af hjertet takke Jørgen Frost for hans seneste skud af energi til fortsat at kunne støtte Galleri Siv med et udendørs vægmaleri, der illustrerer det stærke siv, der strækker sig mod lyset med stor livskraft, selvom det er opvokset i Snoldelev Mose, slutter Anne Kathrine Levorsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...